Provencaalse rouille
piment d’Espelette saffraanpoeder paprikapoeder cayennepeper oud brood peper en zout
Snipper een sneetje oud wit brood zonder korst. Neem een blender en vul die aan met 2 eidooiers, 10 cl olijfolie, een flinke scheut witte balsamico-azijn en het broodkruim. Mix op volle kracht tot je een homogene, dikke romige saus hebt. Voeg nu naar eigen inzicht en smaak de andere ingrediënten toe: een paar eetlepels tomatenpuree, waarmee je de kleur van de saus bepaalt en knoflookpasta. Mix en proef. Corrigeer indien nodig. Nu de kruiding: begin met mespuntjes piment d’Espelette, paprikapoeder, cayennepeper en een snuifje zout. Mix, proef en corrigeer. Zoals op foto kan je je kans wagen en alle ingrediënten samen met de basissaus mixen. Corrigeren blijft ook dan mogelijk uiteraard. Serveer bij visgerechten, op geroosterd stokbrood.
ingrediënten - info eieren knoflookpasta tomatenpuree olijfolie witte balsamico
Een klassieke toepassing voor het gebruikvan rouille is deze bouillabaisse. Je geeft er tevens geroosterd stokbrood bij. Je kan de smaak van de bouillabaisse versterken door er, in je bord, wat rouille door te roeren. Klik op de foto hiernaast
Rouille is een typisch sausje uit de Provençaalse keuken. Het heeft wat weg van mayonaise maken als bereidingstechniek, maar er wordt geen mosterd in verwerkt. Je kan er van genieten op sneetjes toast bij een goede bouillabaisse of gelijk welke andere marmite met vis en zeevruchten.
Provencaalse rouille, alle ingrediënten Alle ingrediënten in de blender bouillabaisse
Creatief Koken de              passie kookvurige
piment d’Espelette saffraanpoeder paprikapoeder cayennepeper oud brood peper en zout
bereiding Ingrediënten
Snipper een sneetje oud wit brood zonder korst. Neem een blender en vul die met 2 eidooiers, 10 cl olijfolie, een flinke scheut witte balsamico- azijn en het broodkruim. Mix op volle kracht tot je een homogene, dikke romige saus hebt. Voeg nu naar eigen inzicht en smaak de andere ingrediënten toe: een paar eetlepels tomatenpuree, waarmee je de kleur van de saus bepaalt en knoflookpasta. Mix en proef. Corrigeer indien nodig. Nu de kruiding: begin met mespuntjes piment d’Espelette, paprikapoeder, cayennepeper en een snuifje zout. Mix, proef en corrigeer. Peper toevoegen is een optie. Zoals op foto onder, kan je je kans wagen en alle andere ingrediënten samen met de basissaus mixen. Corrigeren blijft ook dan mogelijk uiteraard.
ingrediënten - info eieren knoflookpasta tomatenpuree olijfolie witte balsamico
Een klassieke toepassing voor het gebruikvan rouille is deze bouillabaisse. Je geeft er tevens geroosterd stokbrood bij. Je kan de smaak van de bouillabaisse versterken door er, in je bord, wat rouille door te roeren. Klik op de foto hieronder:
Provencaalse rouille 2
Rouille is een typisch sausje uit de Provençaalse keuken. Het heeft wat weg van mayonaise maken als bereidingstechniek, maar er wordt geen mosterd in verwerkt. Je kan er van genieten op sneetjes toast bij een goede bouillabaisse of gelijk welke andere marmite met vis en zeevruchten.
Serveer bij visgerechten, op geroosterd stokbrood.
bouillabaisse
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige