rode poon ‘Dieppoise’

Maak een bouillon van gesneden prei, wortel, selder en sjalotjes. Kruid met fijne mosselkruiden. Nu de garnalen: reken op 250 g ongepelde garnalen voor een liter bouillon. Pel 50 g van de grijze garnalen en bewaar ze. Voeg het afval samen met de rest van de ongepelde garnalen toe aan de bouillon. Laat een half uurtje trekken op laag vuur. Zeef daarna de bouillon en laat nog een kwartiertje inkoken.
ingrediënten - info prei wortel selder sjalotjes mosselkruiden grijze garnalen boter vloeiende bloem
Deze vissoort is niet bedreigd en de aanvoer ervan loopt van oktober tot maart. In de wintermaanden is de kwaliteit van het beestje optimaal. Beste manier om het klaar te maken is als onderdeel van visstoofpotjes of op de barbecue op vel.
Maak een roux en leng aan met de ingekookte garnalenfond, witte wijn, room en een paar scheutjes cognac. Meng met een paar lepels tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout. Laat even doorkoken en zet weg af het vuur. Werk af met ontvelde tomatenblokjes en gepelde grijze garnalen. Bak de gefileerde rode poon in wat boter. Op het bord: een tweetal visfilets. Overgiet met saus en werk af met de garnalen en gehakte peterselie. Dien op met een individueel kommetje gekookte rijst.
de              passie Creatief Koken kookvurige
witte wijn room cognac tomatenpuree peper en zout tomaten rode poon peterselie rijst
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

rode poon

‘Dieppoise’

Maak een bouillon van gesneden prei, wortel, selder en sjalotjes. Kruid met fijne mosselkruiden. Nu de garnalen: reken op 250 g ongepelde garnalen voor een liter bouillon. Pel 50 g van de grijze garnalen en bewaar ze. Voeg het afval samen met de rest van de ongepelde garnalen toe aan de bouillon. Laat een half uurtje trekken op laag vuur. Zeef daarna de bouillon en laat nog een kwartiertje inkoken.
ingrediënten - info prei wortel selder sjalotjes mosselkruiden grijze garnalen boter vloeiende bloem
Deze vissoort is niet bedreigd en de aanvoer ervan loopt van oktober tot maart. In de wintermaanden is de kwaliteit van het beestje optimaal. Beste manier om het klaar te maken is als onderdeel van visstoofpotjes of op de barbecue op vel.
Maak een roux en leng aan met de ingekookte garnalenfond, witte wijn, room en een paar scheutjes cognac. Meng met een paar lepels tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout. Laat even doorkoken en zet weg af het vuur. Werk af met ontvelde tomatenblokjes en gepelde grijze garnalen. Bak de gefileerde rode poon in wat boter. Op het bord: een tweetal visfilets. Overgiet met saus en werk af met de garnalen en gehakte peterselie. Dien op met een individueel kommetje gekookte rijst.
Bereiding Ingrediënten
witte wijn room cognac tomatenpuree peper en zout tomaten rode poon peterselie rijst
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid