fazant à la brabançonne

fazant à la brabançonne

Bak de spekjes krokant in een hete pan zonder bakstof. Witloofpuree: hou een paar blaadjes apart en maak van de rest van het witloof een puree door de stronken in repen te snijden en in de pan te bakken in boter samen met gesnipperde ui en geplet knoflook. Zet er de handmixer in en mix tot puree met een lepel room, peper en zout en een paar eetlepels ingekookte kippenfond. Fazant: Bak de fazantfilets goudbruin aan alle kanten in schuimende boter in een braadpan waar een deksel op kan. Laat garen op een zacht vuurtje. Laat afgedekt rusten. Saus brabançonne: deglaceer de braadpan met wildfond. Zeef, voeg room en een flesje bier toe. Kruid de saus en laat inkoken. Bind de saus indien nodig.
Dit is een absolute klassieker uit de Belgische keuken. De ‘brabançonne’ heeft evenwel niets te maken met het nationale volkslied. Wél met het grondwitloof én met het gueuzebier dat de typische smaakt geeft aan dit gerecht.
Gebakken zilveruitjes: bak de geschilde verse uitjes in boter, bestrooi op het laatst met wat suiker en laat kort karameliseren. Gefritruurde uiringen: frituur enkele ringen rode ui. Op het bord: verdeel 3 stukken voorgesneden filet. Overgiet die met een lepel saus. Garneer nu naar eigen inzicht en inspiratie de andere ingrediënten: blaadjes rauw witloof met daarop een lepeltje witloofpuree, julienne van rode biet, gefrituurde rode ui, gebakken zilveruitjes, spekjes. Werk af met blaadjes bloedkers en rodebiet scheutjes. Serveer met kroketjes.
fazantfilets wildfond gueuze zilveruitjes kristalsuiker rode ui bloedkers scheutjes van rode biet rode biet
Creatief Koken de              passie kookvurige
gerookte spekjes grondwitloof boter ui knoflook room peper & zout kippenfond
print

fazant à la

brabançonne

Bak de spekjes krokant in een hete pan zonder bakstof. Witloofpuree: hou een paar blaadjes apart en maak van de rest van het witloof een puree door de stronken in repen te snijden en in de pan te bakken in boter samen met gesnipperde ui en geplet knoflook. Zet er de handmixer in en mix tot puree met een lepel room, peper en zout en een paar eetlepels ingekookte kippenfond. Fazant: Bak de fazantfilets goudbruin aan alle kanten in schuimende boter in een braadpan waar een deksel op kan. Laat garen op een zacht vuurtje. Laat afgedekt rusten. Saus brabançonne: deglaceer de braadpan met wildfond. Zeef, voeg room en een flesje bier toe. Kruid de saus en laat inkoken. Bind de saus indien nodig.
Gebakken zilveruitjes: bak de geschilde verse uitjes in boter, bestrooi op het laatst met wat suiker en laat kort karameliseren. Gefritruurde uiringen: frituur enkele ringen rode ui. Op het bord: verdeel 3 stukken voorgesneden filet. Overgiet die met een lepel saus. Garneer nu naar eigen inzicht en inspiratie de andere ingrediënten: blaadjes rauw witloof met daarop een lepeltje witloofpuree, julienne van rode biet, gefrituurde rode ui, gebakken zilveruitjes, spekjes. Werk af met blaadjes bloedkers en rodebiet scheutjes. Serveer met kroketjes.
Dit is een absolute klassieker uit de Belgische keuken. De ‘brabançonne’ heeft evenwel niets te maken met het nationale volkslied. Wél met het grondwitloof én met het gueuzebier dat de typische smaakt geeft aan dit gerecht.
fazantfilets wildfond gueuze zilveruitjes kristalsuiker rode ui bloedkers scheutjes van rode biet rode biet
de              passie Creatief Koken kookvurige
gerookte spekjes grondwitloof boter ui knoflook room peper & zout kippenfond
fazant à la brabançonne BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 fazant witloof  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rode biet  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
bijpassende gerechten:
kruimelpad
meer recepten met wild: