fazant fine champagne

Maak je zelf een fond, snijd dan wortel, selder en ui in brunoise. Doe de groenten in een diepe braadpan met wat boter, gehakte peterselie en geplet knoflook. Leg het gehakte karkas van de fazant en de stukken bouten mee in de braadpan en roerbak tot het vlees en het karkas kleurt. Voeg na een paar minuten vers geritste tijm, rozemarijn en een blaadje laurier toe. Vul aan met water tot alles ondergedompeld is. Laat afgedekt een half uurtje sudderen. Zeef de bereiding, voeg room en een flink glas Cognac Fine Champagne toe en laat inkoken op zacht vuur tot sausdikte of bind indien nodig. Corrigeer de kruiding met peper en zout. Roer net voor het opdienen een paar klontjes ijskoude boter door de saus tot ze glanst.
Bak net voor het opdienen de fazantenfilets. Laat ze eerst langs beide kanten een minuutje korsten op hoog vuur in bruisende boter. Zet het vuur lager, giet wat water in de pan, dek af en laat een paar minuutjes sudderen. Zet de pan, nog steeds afgedekt, een tiental minuutjes af het vuur weg. Op het bord: een spiegel saus, daarop een filet, al dan niet voorgesneden. Dien op met gebakken witloofstronkjes, paddenstoelen met truffel en aardappelkroketjes. Werk af met plukjes peterselie.
Fine Champagne is een cognac samengesteld met eau- de-vie uit de teeltgebieden Grande Champagne en Petite Champagne. De roomsaus met fine champagne cognac leent zich uitstekend voor toepassingen met vederwild, zoals fazant of patrijs.
rozemarijn laurier volle room cognac ‘fine champagne’ peper en zout nootmuskaat bospaddenstoelen truffelolie aardappelkroketten
Creatief Koken de              passie kookvurige
Voor deze aanvullende recepten, klik op receptinfo in de bovenbalk.
fazant boter olijfolie wortelen selder ui krulpeterselie knoflook tijm
print

fazant

fine champagne

Maak je zelf een fond, snijd dan wortel, selder en ui in brunoise. Doe de groenten in een diepe braadpan met wat boter, gehakte peterselie en geplet knoflook. Leg het gehakte karkas van de fazant en de stukken bouten mee in de braadpan en roerbak tot het vlees en het karkas kleurt. Voeg na een paar minuten vers geritste tijm, rozemarijn en een blaadje laurier toe. Vul aan met water tot alles ondergedompeld is. Laat afgedekt een half uurtje sudderen. Zeef de bereiding, voeg room en een flink glas Cognac Fine Champagne toe en laat inkoken op zacht vuur tot sausdikte of bind indien nodig. Corrigeer de kruiding met peper en zout. Roer net voor het opdienen een paar klontjes ijskoude boter door de saus tot ze glanst.
Bak net voor het opdienen de fazantenfilets. Laat ze eerst langs beide kanten een minuutje korsten op hoog vuur in bruisende boter. Zet het vuur lager, giet wat water in de pan, dek af en laat een paar minuutjes sudderen. Zet de pan, nog steeds afgedekt, een tiental minuutjes af het vuur weg. Op het bord: een spiegel saus, daarop een filet, al dan niet voorgesneden. Dien op met gebakken witloofstronkjes, paddenstoelen met truffel en aardappelkroketjes. Werk af met plukjes peterselie.
Fine Champagne is een cognac samengesteld met eau-de-vie uit de teeltgebieden Grande Champagne en Petite Champagne. De roomsaus met fine champagne cognac leent zich uitstekend voor toepassingen met vederwild, zoals fazant of patrijs.
rozemarijn laurier volle room cognac ‘fine champagne’ peper en zout nootmuskaat bospaddenstoelen truffelolie aardappelkroketten
de              passie Creatief Koken kookvurige
Voor deze aanvullende recepten, zie info@recept hierna.
fazant boter olijfolie wortelen selder ui krulpeterselie knoflook tijm
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 fazant 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 bospaddenstoelen
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met fazant :
bijbehorende gerechten: