fazant
fine champagne
Maak je zelf een fond, snijd dan wortel, selder
en ui in brunoise. Doe de groenten in een diepe
braadpan met wat boter, gehakte peterselie en
geplet knoflook. Leg het gehakte karkas van de
fazant en de stukken bouten mee in de
braadpan en roerbak tot het vlees en het
karkas kleurt. Voeg na een paar minuten vers
geritste tijm, rozemarijn en een blaadje laurier
toe. Vul aan met water tot alles
ondergedompeld is. Laat afgedekt een half
uurtje sudderen.
Zeef de bereiding, voeg room en een flink glas
Cognac Fine Champagne toe en laat inkoken
op zacht vuur tot sausdikte of bind indien
nodig. Corrigeer de kruiding met peper en zout.
Roer net voor het opdienen een paar klontjes
ijskoude boter door de saus tot ze glanst.
Bak net voor het opdienen de fazantenfilets.
Laat ze eerst langs beide kanten een minuutje
korsten op hoog vuur in bruisende boter. Zet
het vuur lager, giet wat water in de pan, dek af
en laat een paar minuutjes sudderen. Zet de
pan, nog steeds afgedekt, een tiental minuutjes
af het vuur weg.
Op het bord: een spiegel saus, daarop een
filet, al dan niet voorgesneden. Dien op met
gebakken witloofstronkjes, paddenstoelen met
truffel en aardappelkroketjes. Werk af met
plukjes peterselie.
Fine Champagne is een cognac
samengesteld met eau-de-vie uit de
teeltgebieden Grande Champagne en Petite
Champagne.
De roomsaus met fine champagne cognac
leent zich uitstekend voor toepassingen
met vederwild, zoals fazant of patrijs.
rozemarijn
laurier
volle room
cognac ‘fine
champagne’
peper en zout
nootmuskaat
bospaddenstoelen
truffelolie
aardappelkroketten
Voor deze aanvullende recepten, zie
info@recept hierna.
fazant
boter
olijfolie
wortelen
selder
ui
krulpeterselie
knoflook
tijm
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met fazant :
bijbehorende gerechten: