fazant fine champagne

fazant fine champagne

ingrediënten - info fazant boter olijfolie wortelen selder ui krulpeterselie knoflook tijm
Maak je zelf een fond, snijd dan wortel, selder en ui in brunoise. Doe de groenten in een diepe braadpan met wat boter, gehakte peterselie en geplet knoflook. Leg het gehakte karkas van de fazant en de stukken bouten mee in de braadpan en roerbak tot het vlees en het karkas kleurt. Voeg na een paar minuten vers geritste tijm, rozemarijn en een blaadje laurier toe. Vul aan met water tot alles ondergedompeld is. Laat afgedekt een half uurtje sudderen. Zeef de bereiding, voeg room en een flink glas Cognac Fine Champagne toe en laat inkoken op zacht vuur tot sausdikte of bind indien nodig. Corrigeer de kruiding met peper en zout. Roer net voor het opdienen een paar klontjes ijskoude boter door de saus tot ze glanst.
Maak de bospaddenstoelen schoon en bak ze in wat olijfolie met daaraan toegevoegd een paar druppels truffelolie, geperst knoflook en gehakte peterselie. Kruid met zwarte peper uit de molen en een snuif zout. Bak net voor het opdienen de fazantenfilets in wat boter op een zacht vuur en de aardappelkroketten in de frietketel. Op het bord: een spiegel saus, daarop centraal dakpansgewijze de voorgesneden fazantenfilets. Plaats de bospaddenstoelen volgens eigen inzicht en inspiratie tot een mooie compositie. Serveer met de kroketjes in individuele porties.
Fine Champagne is een cognac samengesteld met eau- de-vie uit de teeltgebieden Grande Champagne en Petite Champagne. De roomsaus met fine champagne cognac leent zich uitstekend voor toepassingen met vederwild, zoals fazant of patrijs.
rozemarijn laurier volle room Cognac ‘fine champagne’ peper en zout nootmuskaat bospaddenstoelen truffelolie aardappelkroketten
Creatief Koken de              passie kookvurige

fazant

fine champagne

ingrediënten - info fazant boter olijfolie wortelen selder ui krulpeterselie knoflook tijm
Maak je zelf een fond, snijd dan wortel, selder en ui in brunoise. Doe de groenten in een diepe braadpan met wat boter, gehakte peterselie en geplet knoflook. Leg het gehakte karkas van de fazant en de stukken bouten mee in de braadpan en roerbak tot het vlees en het karkas kleurt. Voeg na een paar minuten vers geritste tijm, rozemarijn en een blaadje laurier toe. Vul aan met water tot alles ondergedompeld is. Laat afgedekt een half uurtje sudderen. Zeef de bereiding, voeg room en een flink glas Cognac Fine Champagne toe en laat inkoken op zacht vuur tot sausdikte of bind indien nodig. Corrigeer de kruiding met peper en zout. Roer net voor het opdienen een paar klontjes ijskoude boter door de saus tot ze glanst.
Maak de bospaddenstoelen schoon en bak ze in wat olijfolie met daaraan toegevoegd een paar druppels truffelolie, geperst knoflook en gehakte peterselie. Kruid met zwarte peper uit de molen en een snuif zout. Bak net voor het opdienen de fazantenfilets in wat boter op een zacht vuur en de aardappelkroketten in de frietketel. Op het bord: een spiegel saus, daarop centraal dakpansgewijze de voorgesneden fazantenfilets. Plaats de bospaddenstoelen volgens eigen inzicht en inspiratie tot een mooie compositie. Serveer met de kroketjes in individuele porties.
Fine Champagne is een cognac samengesteld met eau-de-vie uit de teeltgebieden Grande Champagne en Petite Champagne. De roomsaus met fine champagne cognac leent zich uitstekend voor toepassingen met vederwild, zoals fazant of patrijs.
Bereiding Ingrediënten
rozemarijn laurier volle room Cognac ‘fine champagne’ peper en zout nootmuskaat bospaddenstoelen truffelolie aardappelkroketten
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche privacy beleid Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige