fazant
fine champagne
Maak je zelf een fond, snijd dan wortel, selder
en ui in brunoise. Doe de groenten in een diepe
braadpan met wat boter, gehakte peterselie en
geplet knoflook. Leg het gehakte karkas van de
fazant en de stukken bouten mee in de
braadpan en roerbak tot het vlees en het
karkas kleurt. Voeg na een paar minuten vers
geritste tijm, rozemarijn en een blaadje laurier
toe. Vul aan met water tot alles
ondergedompeld is. Laat afgedekt een half
uurtje sudderen.
Zeef de bereiding, voeg room en een flink glas
Cognac Fine Champagne toe en laat inkoken
op zacht vuur tot sausdikte of bind indien
nodig. Corrigeer de kruiding met peper en zout.
Roer net voor het opdienen een paar klontjes
ijskoude boter door de saus tot ze glanst.
Maak de bospaddenstoelen schoon en bak ze
in wat olijfolie met daaraan toegevoegd een
paar druppels truffelolie, geperst knoflook en
gehakte peterselie. Kruid met zwarte peper uit
de molen en een snuif zout.
Bak net voor het opdienen de fazantenfilets in
wat boter op een zacht vuur en de
aardappelkroketten in de frietketel.
Op het bord: een spiegel saus, daarop
centraal dakpansgewijze de voorgesneden
fazantenfilets. Plaats de bospaddenstoelen
volgens eigen inzicht en inspiratie tot een
mooie compositie. Serveer met de kroketjes in
individuele porties.
Fine Champagne is een cognac
samengesteld met eau-de-vie uit de
teeltgebieden Grande Champagne en Petite
Champagne.
De roomsaus met fine champagne cognac
leent zich uitstekend voor toepassingen
met vederwild, zoals fazant of patrijs.
rozemarijn
laurier
volle room
Cognac ‘fine
champagne’
peper en zout
nootmuskaat
bospaddenstoelen
truffelolie
aardappelkroketten
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.