wildzwijnfilet met veenbessensaus

wildzwijnfilet met veenbessensaus

De veenbessensaus: laat de veenbessen met een scheutje water en een paar lepels suiker inkoken tot gelei. Breng wildfond aan de kook en voeg een paar lepels gelei toe, samen met een lepeltje mosterd, rode Porto en room. Kruid met gedroogde tijm, peper en zout. Laat even inkoken en bind de saus indien gewenst. Braad, afhankelijk van het gewicht, het filetstuk 40 minuten in een oven op 185°C. Voor het recept van de quiche, volg deze link.
De pastinaakpannenkoekjes: maak puree van de pastinaak op gelijke wijze zoals je aardappelpuree zou maken. Meng met Griekse yoghurt, room, een ei en een paar lepels vloeiende bloem. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm een pan, doe er een schepje eendenvet in. Schep het deeg in porties van een eetlepel in de pan. Laat even bruinen aan de onderkant, keer om, druk plat en laat nog een paar minuutjes bakken. Dien op met wildgarnituur naar keuze. Hier werd gekozen voor gebakken bospaddenstoelen, in schijfjes gesneden gebakken gele raapjes, een miniquiche met kastanjes en magere spekjes en een pannenkoekje van pastinaak.
peper & zout bospaddenstoelen gele raapjes pastinaak Griekse yoghurt room eieren vloeiende bloem nootmuskaat eendenvet
Creatief Koken de              passie kookvurige
everzwijnfilet wildfond veenbessen boter suiker rode porto mosterd tijm room
print

wildzwijnfilet met

veenbessensaus

De veenbessensaus: laat de veenbessen met een scheutje water en een paar lepels suiker inkoken tot gelei. Breng wildfond aan de kook en voeg een paar lepels gelei toe, samen met een lepeltje mosterd, rode Porto en room. Kruid met gedroogde tijm, peper en zout. Laat even inkoken en bind de saus indien gewenst. Braad, afhankelijk van het gewicht, het filetstuk 40 minuten in een oven op 185°C. Voor het recept van de quiche, volg deze link.
De pastinaakpannenkoekjes: maak puree van de pastinaak op gelijke wijze zoals je aardappelpuree zou maken. Meng met Griekse yoghurt, room, een ei en een paar lepels vloeiende bloem. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm een pan, doe er een schepje eendenvet in. Schep het deeg in porties van een eetlepel in de pan. Laat even bruinen aan de onderkant, keer om, druk plat en laat nog een paar minuutjes bakken. Dien op met wildgarnituur naar keuze. Hier werd gekozen voor gebakken bospaddenstoelen, in schijfjes gesneden gebakken gele raapjes, een miniquiche met kastanjes en magere spekjes en een pannenkoekje van pastinaak.
peper & zout bospaddenstoelen gele raapjes pastinaak Griekse yoghurt room eieren vloeiende bloem nootmuskaat eendenvet
de              passie Creatief Koken kookvurige
everzwijnfilet wildfond veenbessen boter suiker rode porto mosterd tijm room
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 veenbessen - cranberries everzwijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rapen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 bospaddenstoelen
kruimelpad
meer recepten met wild:
bijbehorende gerechten