miniquiche
met kastanjes
en gerookt spek
Snijd mager spek, liefst de ‘petit salé’, in zeer
fijne dobbelsteentjes. Bak ze knapperig. Je kan
ook ontbijtspek of gerookte spekreepjes
gebruiken indien gewenst.
Voeg geplette voorgekookte kastanjes toe, laat
even meebakken en giet het bakvocht af.
Afhankelijk van de grootte van je quiches,
kan je ze serveren als aperitiefbordje, warm
voorgerechtje of als bijgerecht bij een
hoofdschotel met vlees of wild.
Druk het kruimeldeeg in de kleine beboterde en
met bloem bestoven siliconen cupcake
vormpjes. Knip het overtollige deeg weg. Klop
de eieren los met room en kaas.
Meng nu alle ingrediënten en schep de
bereiding in de kuipjes. Laat 25 minuten
afbakken in een oven op 210°C.
spek
gekookte kastanjes
3 eieren
3 el room
75 g geraspte kaas