rendierburgers
met rodewijnsaus
ingrediënten - info
Rodewijnsaus:
knoflook
selder
ui
wortel
oude balsamico
peper uit de molen
Stroh rum
rode wijn
kalfsbouillon
tijm
peterselie
laurier
Andere:
spekjes
zilveruitjes
suiker
boter
bloemkool
eieren
paneermeel
peper & zout
nootmuskaat
vloeiende bloem
olijfolie
stoofpeertjes
kaneelpoeder
cassonade
rendiersteaks
kruidnagel
jeneverbessen
gedroogde peterselie
De rodewijnsaus: stoof de fijngesneden
knoflook, selder, ui en wortel in wat boter. Voeg
verse tijm, laurier en peterselie toe Giet er
kalfsbouillon en rode wijn bij. Laat een
twintigtal minuten koken onder deksel en zeef.
Kook de gezeefde saus verder in. Breng op
smaak met een paar draaien uit de
pepermolen, een scheutje oude balsamico en
borrelglas Stroh-rum. Bind de saus indien
gewenst.
Bak de spekjes en laat ze uitlekken. Bak de
zilveruitjes en karameliseer ze met een snuifje
suiker. Laat uitlekken en doe ze bij de krokant
gebakken spekjes.
Maak bloemkoolgalettes: stoom
bloemkoolroosjes gaar en zet er de handmixer
in. Meng de bloemkoolpuree met een ei en een
paar lepels paneermeel. Kruid met peper, zout
en nootmuskaat. Kneed en voeg eventueel nog
wat vloeiende bloem toe tot je een droog deeg
hebt. Verdeel dit in porties, rol er ballen van,
druk plat en bak de schijfjes af in een pan met
olijfolie.
Snijd stoofpeertjes in ronde schijven. Bak ze
in wat boter en bestuif met kaneelpoeder en
cassonade.
De rendierburgers: kies voor kwaliteitsvolle
rendiersteaks en draai die door de vleesmolen.
Kruid met peper, zout, gemalen kruidnagel,
kaneelpoeder, jeneverbessen, fijn gestampt in
de vijzel en gedroogde peterselie. Verdeel het
gehakt in gelijke porties en vorm ze tot
hamburgertjes. Bak ze in olie of boter tot er
geen bloed meer uitkomt als je erin prikt. Laat
afgedekt rusten.
Op het bord: een rendierburgertje met
daarover een lepel saus. Daarnaast de
mengeling met de spekjes en uitjes, een galletje
en een schijfje peer.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.