fazant met gesmoord witloof
Dek de fazant af met ontbijtspek en overgiet met licht
gesmolten boter. Kruid met peper uit de molen. Doe ook een
klont gezouten boter in de buikholte. Bak de fazant 30 à 40
minuten in een oven op 200°C. Controleer tijdig de garing, het
vlees mag niet uitgedroogd zijn. Zet afgedekt in aluminiumfolie
weg.
Gesmoord witloof: snijd witloof en ui in grove stukken en
karameliseer in boter met suiker. Blus met bruine kalfsfond.
Haal de stronkjes uit de pan. Deglaceer de braadpan met
Cognac en Madeira. Zeef en voeg het vocht bij het witloof.
Laat uitdampen op laag vuur.
Scheid de borstfilets van de fazant van het karkas.
Proportioneer het vlees en laat het even mee sudderen met
het witloof.
Op het bord: een presentatie van fazant en witloofsaus,
indien gewenst, met een aardappelbereiding naar keuze.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.