fazant met gesmoord witloof

fazant met gesmoord witloof

Dek de fazant af met ontbijtspek en overgiet met licht gesmolten boter. Kruid met peper uit de molen. Doe ook een klont gezouten boter in de buikholte. Bak de fazant 30 à 40 minuten in een oven op 200°C. Controleer tijdig de garing, het vlees mag niet uitgedroogd zijn. Zet afgedekt in aluminiumfolie weg. Gesmoord witloof: snijd witloof en ui in grove stukken en karameliseer in boter met suiker. Blus met bruine kalfsfond. Haal de stronkjes uit de pan. Deglaceer de braadpan met Cognac en Madeira. Zeef en voeg het vocht bij het witloof. Laat uitdampen op laag vuur. Scheid de borstfilets van de fazant van het karkas. Proportioneer het vlees en laat het even mee sudderen met het witloof. Op het bord: een presentatie van fazant en witloofsaus, indien gewenst, met een aardappelbereiding naar keuze.
peper & zout ui bruine kalfsfond cognac madeira
Creatief Koken de              passie kookvurige
volledige fazant witloof suiker boter
print

fazant met

gesmoord witloof

Dek de fazant af met ontbijtspek en overgiet met licht gesmolten boter. Kruid met peper uit de molen. Doe ook een klont gezouten boter in de buikholte. Bak de fazant 30 à 40 minuten in een oven op 200°C. Controleer tijdig de garing, het vlees mag niet uitgedroogd zijn. Zet afgedekt in aluminiumfolie weg. Gesmoord witloof: snijd witloof en ui in grove stukken en karameliseer in boter met suiker. Blus met bruine kalfsfond. Haal de stronkjes uit de pan. Deglaceer de braadpan met Cognac en Madeira. Zeef en voeg het vocht bij het witloof. Laat uitdampen op laag vuur. Scheid de borstfilets van de fazant van het karkas. Proportioneer het vlees en laat het even mee sudderen met het witloof. Op het bord: een presentatie van fazant en witloofsaus, indien gewenst, met een aardappelbereiding naar keuze.
peper & zout ui bruine kalfsfond cognac madeira
de              passie Creatief Koken kookvurige
volledige fazant witloof suiker boter
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 fazant witloof  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met wild:
kies een bijpassend gerecht:
meer recepten met fazant :
fazant met gesmoord witloof