fazant met
gesmoord witloof
Dek de fazant af met ontbijtspek en overgiet
met licht gesmolten boter. Kruid met peper uit
de molen. Doe ook een klont gezouten boter in
de buikholte. Bak de fazant 30 à 40 minuten in
een oven op 200°C. Controleer tijdig de garing,
het vlees mag niet uitgedroogd zijn. Zet
afgedekt in aluminiumfolie weg.
Gesmoord witloof: snijd witloof en ui in grove
stukken en karameliseer in boter met suiker.
Blus met bruine kalfsfond. Haal de stronkjes
uit de pan. Deglaceer de braadpan met Cognac
en Madeira. Zeef en voeg het vocht bij het
witloof. Laat uitdampen op laag vuur.
Scheid de borstfilets van de fazant van het
karkas. Proportioneer het vlees en laat het
even mee sudderen met het witloof.
Op het bord: een presentatie van fazant en
witloofsaus, indien gewenst, met een
aardappelbereiding naar keuze.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.