gebakken
witloofstronkjes
witloof
boter
Laat de stronkjes in een pan onder deksel een
tiental minuutjes stoven in boter. Verwijder het
deksel en bestuif met wat suiker en kruid bij met
peper en zout.
peper & zout
kristalsuiker
olijfolie
Bak de stronkjes verder tot ze langs alle kanten
bruin gekleurd en lichtjes gekarameliseerd zijn.
Gegrilde witloofstronkjes: verwijder de
onderkant van de stronkjes niet. Halveer ze in
de lengte. Dek af zonder toevoeging van water.
Zet ze 1 minuut in de microgolfoven op 750 W.
Verhit een grillpan. Besproei het snijvlak van de
stronkjes met olijfolie. Bak ze op die kan en
zonder ze om te keren in een paar minuutjes
gaar. Het snijvlak heeft dan een grillpatroon.
Snijd met een scherp mesje aan de onderkant
van de stronkjes de bittere kern zoveel mogelijk
weg, zonder dat de blaadjes loskomen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Voorbeeld van toepassing