witloof
boter
Snijd met een scherp mesje aan de onderkant van de
stronkjes de bittere kern zoveel mogelijk weg, zonder dat de
blaadjes loskomen.
Laat de stronkjes in een pan onder deksel een tiental
minuutjes stoven in boter. Verwijder het deksel en bestuif met
wat suiker en kruid bij met peper en zout.
gebakken witloofstronkjes
peper & zout
kristalsuiker
olijfolie
Bak de stronkjes verder tot ze langs alle kanten bruin gekleurd
en lichtjes gekarameliseerd zijn.
Gegrilde witloofstronkjes: verwijder de onderkant van de
stronkjes niet. Halveer ze in de lengte. Dek af zonder
toevoeging van water. Zet ze 1 minuut in de microgolfoven op
750 W.
Verhit een grilpan. Besproei het snijvlak van de stronkjes met
olijfolie. Bak ze op die kan en zonder ze om te keren in een
paar minuutjes gaar. Het snijvlak heeft dan een grillpatroon