gegratineerd
vispannetje met
kabeljauwwangen
Pocheer de kabeljauwwangetjes en de
mantelschelpnootjes in een visbouillon verrijkt
met mosselkruiden.
Maak een roux en leng aan tot een bechamel
met gezeefde visbouillon, witte wijn, bisque en
cognac.
Meng geraspte parmezaanse kaas door de
bereiding. Breng op smaak met peper en zout.
Vul schaaltjes met de gepocheerde vis,
mantelschelpnootjes en gepelde grijze
garnalen. Leg daarop een paar gehalveerde
kerstomaatjes en gehakte peterselie.
kabeljauwwangetjes
mantelschelp-
nootjes
gepelde grijze
garnalen
bisque van kreeft
mosselkruiden
visbouillon
cognac
witte wijn
peper en zout
Bedek met bechamel en daarop een laag
geraspte gruyère en paneermeel.
Zet de schaaltjes 25 minuten in een
voorverwarmde oven op 185°C, waarvan de
laatste minuten op grillstand.
Dien op met aardappelpuree.
De wangetjes van kabeljauw zijn de
lekkerste stukjes van deze vis. Ze zijn
echter niet altijd verkrijgbaar in de handel,
wellicht omdat de vraag ernaar gering is.
De meest bekende toepassing van de
wangetjes zijn de kibbelingen, een
specialiteit van onze Noorderburen.
bloem
boter
peterselie
kerstomaatjes
parmezaanse kaas
gruyère
paneermeel
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met kabeljauw: