vispannetje met kabeljauwwangen
Pocheer de kabeljauwwangetjes en de mantelschelpnootjes in een visbouillon verrijkt met mosselkruiden. Maak een roux en leng aan tot een bechamel met gezeefde visbouillon, witte wijn, bisque en cognac. Meng geraspte parmezaanse kaas door de bereiding. Breng op smaak met peper en zout. Vul schaaltjes met de gepocheerde vis, mantelschelpnootjes en gepelde grijze garnalen. Leg daarop een paar gehalveerde kerstomaatjes en gehakte peterselie.
kabeljauwwangetjes mantelschelp-nootjes gepelde grijze garnalen bisque van kreeft mosselkruiden visbouillon cognac witte wijn peper en zout
Bedek met bechamel en daarop een laag geraspte gruyère en paneermeel. Zet de schaaltjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C, waarvan de laatste minuten op grillstand. Dien op met aardappelpuree.
vispannetje met kabeljauwwangen 3 vispannetje met kabeljauwwangen 4

gegratineerd vispannetje met kabeljauwwangen

De wangetjes van kabeljauw zijn de lekkerste stukjes van deze vis. Ze zijn echter niet altijd verkrijgbaar in de handel, wellicht omdat de vraag ernaar gering is. De meest bekende toepassing van de wangetjes zijn de kibbelingen, een specialiteit van onze Noorderburen.
vispannetje met kabeljauwwangen 2
bloem boter peterselie kerstomaatjes parmezaanse kaas gruyère paneermeel
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

gegratineerd

vispannetje met

kabeljauwwangen

Pocheer de kabeljauwwangetjes en de mantelschelpnootjes in een visbouillon verrijkt met mosselkruiden. Maak een roux en leng aan tot een bechamel met gezeefde visbouillon, witte wijn, bisque en cognac. Meng geraspte parmezaanse kaas door de bereiding. Breng op smaak met peper en zout. Vul schaaltjes met de gepocheerde vis, mantelschelpnootjes en gepelde grijze garnalen. Leg daarop een paar gehalveerde kerstomaatjes en gehakte peterselie.
kabeljauwwangetjes mantelschelp- nootjes gepelde grijze garnalen bisque van kreeft mosselkruiden visbouillon cognac witte wijn peper en zout
Bedek met bechamel en daarop een laag geraspte gruyère en paneermeel. Zet de schaaltjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C, waarvan de laatste minuten op grillstand. Dien op met aardappelpuree.
De wangetjes van kabeljauw zijn de lekkerste stukjes van deze vis. Ze zijn echter niet altijd verkrijgbaar in de handel, wellicht omdat de vraag ernaar gering is. De meest bekende toepassing van de wangetjes zijn de kibbelingen, een specialiteit van onze Noorderburen.
bloem boter peterselie kerstomaatjes parmezaanse kaas gruyère paneermeel
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met kabeljauw:
de              passie Creatief Koken kookvurige