krabvlees
sjalot
peterselie
knoflook
vloeiende bloem
boter
visbouillon
witte wijn
Open het blik krab en vang het vocht op. Houd
het vlees van de krabscharen apart van de
rest van de inhoud.
Sauteer zeer fijngehakte sjalot, knoflook en
peterselie in wat boter. Maak een roux en leng
aan met warme visbouillon, vocht uit het blik,
witte wijn en een scheutje koffieroom. Breng
op smaak met peper, zout en een scheutje
citroensap. Meng met Parmesan.
Verdeel het vezelige krabvlees over de
schaaltjes, schep er een paar lepels ui-
bereiding over, bedek met de bechamel en
druk er de scharen in.
Bedek met geraspte gruyère, geraspte
Parmezaan en voor de kleurtoets, met wat
geraspte cheddar en bedek met paneermeel.
Hier wordt gekozen voor krab uit blik. In dat
geval kies je best voor een kwaliteitsvol
product. Dat betekent dat de verhouding
tussen het vlees uit de scharen en de rest,
zo hoog mogelijk is.
Kies je voor verse krab, dan wens ik je veel
succes, want je bent vertrokken voor een
zeer intensief half dagje keukenplezier.
Zet de potjes 25 minuten in een voorverwarmde
oven op 185°C.
Laat eventueel nog even bijkleuren onder de
grill.
parmezaan
gruyère
cheddar
paneermeel
citroen
koffieroom
peper & zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
gegratineerde krab