gegratineerde krab
krabvlees sjalot peterselie knoflook vloeiende bloem boter visbouillon witte wijn
Open het blik krab en vang het vocht op. Houd het vlees van de krabscharen apart van de rest van de inhoud. Sauteer zeer fijngehakte sjalot, knoflook en peterselie in wat boter. Maak een roux en leng aan met warme visbouillon, vocht uit het blik, witte wijn en een scheutje koffieroom. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap. Meng met Parmesan. Verdeel het vezelige krabvlees over de schaaltjes, schep er een paar lepels ui-bereiding over, bedek met de bechamel en druk er de scharen in. Bedek met geraspte gruyère, geraspte Parmezaan en voor de kleurtoets, met wat geraspte cheddar en bedek met paneermeel.

gegratineerde krab

Hier wordt gekozen voor krab uit blik. In dat geval kies je best voor een kwaliteitsvol product. Dat betekent dat de verhouding tussen het vlees uit de scharen en de rest, zo hoog mogelijk is. Kies je voor verse krab, dan wens ik je veel succes, want je bent vertrokken voor een zeer intensief half dagje keukenplezier.
Zet de potjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Laat eventueel nog even bijkleuren onder de grill.
parmezaan gruyère cheddar paneermeel citroen koffieroom peper & zout
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
krabvlees sjalot peterselie knoflook vloeiende bloem boter visbouillon witte wijn
Open het blik krab en vang het vocht op. Houd het vlees van de krabscharen apart van de rest van de inhoud. Sauteer zeer fijngehakte sjalot, knoflook en peterselie in wat boter. Maak een roux en leng aan met warme visbouillon, vocht uit het blik, witte wijn en een scheutje koffieroom. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap. Meng met Parmesan. Verdeel het vezelige krabvlees over de schaaltjes, schep er een paar lepels ui- bereiding over, bedek met de bechamel en druk er de scharen in. Bedek met geraspte gruyère, geraspte Parmezaan en voor de kleurtoets, met wat geraspte cheddar en bedek met paneermeel.
Hier wordt gekozen voor krab uit blik. In dat geval kies je best voor een kwaliteitsvol product. Dat betekent dat de verhouding tussen het vlees uit de scharen en de rest, zo hoog mogelijk is. Kies je voor verse krab, dan wens ik je veel succes, want je bent vertrokken voor een zeer intensief half dagje keukenplezier.
Zet de potjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Laat eventueel nog even bijkleuren onder de grill.
parmezaan gruyère cheddar paneermeel citroen koffieroom peper & zout
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:

gegratineerde krab

de              passie Creatief Koken kookvurige