Was een 200 g lamsoor en stoof het kort aan in een pan met bruisende boter. De groente mag niet teveel slinken. Kruid met peper en zout.Bereiding. Schep de helft van de saus op de bodem van individuele ovenschoteltjes. Verdeel de gestoofde lamsoor over de bakjes. Leg in het midden een tweetal vismoten. Dek die af met een mengsel van paneermeel en boter, gekruid met rozemarijn en tijm. Verdeel de rest van de saus over de bakjes, rond de vis. Leg er een paar gehalveerde kerstomaatjes rondom.Zet de schoteltjes ongeveer 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C tot de saus bubbelt en de korst op de vis goudbruin is.Dien op met een aardappelbereiding naar keuze, of gewoon wat toastjes.
Voorbereiding. Maak een roux van gelijke hoeveelheden vloeiende bloem en boter. Leng aan tot een lichte bechamel met een flesje culinaire room, een klein glas visbouillon en evenveel witte wijn. Voeg toe: een paar eetlepels mosterd en een eetlepel uitgelekte kappertjes. Meng met een garde tot een egaal mengsel. Kruid met peper en zout.Snijd een preistaaf en een stuk selder op schijfjes en een ui in halvemaantjes. Plet een paar teentjes knoflook. Stoof alles samen in wat boter. Voeg deze bereiding toe aan de bechamel.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
preiselderuienknoflooklamsoorpaneermeelrozemarijntijmkerstomaatjespeper en zout
kabeljauw met
lamsoor in de oven
Voorbereiding. Maak een roux van gelijke hoeveelheden vloeiende bloem en boter. Leng aan tot een lichte bechamel met een flesje culinaire room, een klein glas visbouillon en evenveel witte wijn. Voeg toe: een paar eetlepels mosterd en een eetlepel uitgelekte kappertjes. Meng met een garde tot een egaal mengsel. Kruid met peper en zout.Snijd een preistaaf en een stuk selder op schijfjes en een ui in halvemaantjes. Plet een paar teentjes knoflook. Stoof alles samen in wat boter. Voeg deze bereiding toe aan de bechamel.
Was een 200 g lamsoor en stoof het kort aan in een pan met bruisende boter. De groente mag niet teveel slinken. Kruid met peper en zout.Bereiding. Schep de helft van de saus op de bodem van individuele ovenschoteltjes. Verdeel de gestoofde lamsoor over de bakjes. Leg in het midden een tweetal vismoten. Dek die af met een mengsel van paneermeel en boter, gekruid met rozemarijn en tijm. Verdeel de rest van de saus over de bakjes, rond de vis. Leg er een paar gehalveerde kerstomaatjes rondom.Zet de schoteltjes ongeveer 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C tot de saus bubbelt en de korst op de vis goudbruin is.Dien op met een aardappelbereiding naar keuze, of gewoon wat toastjes.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!