pasta met verse zalm
ingrediënten - info verse zalmmoten olijfolie room mascarpone
Verwarm mascarpone op een zacht vuurtje zonder aan de kook te brengen. Verdun met een scheutje room en voeg tomatenpuree toe. Breng op smaak met piment d’Espelette, peper en zout. Bak zalmmoten in olijfolie, gekruid met peper, zout en dille en snijd ze dan in kleinere stukken. Doe de saus en de gebakken zalm bij de al dente gekookte pasta, meng en werk af met gesnipperd bieslook. Presenteer met een potje geraspte parmezaan voor de liefhebbers.

pasta met verse zalm

Je kan het zo gek niet bedenken wat er allemaal in een pasta gedraaid wordt. Maar neem gerust van me aan dat dit een bordje succes is. De licht getomateerde en nauwelijks gekruide saus is fluweelzacht en past zeer goed bij de verse zalm, die wél kruidig afgebakken wordt en dus voor de nodige contrasten zorgt in de smaakervaring. Culinaire puriteinen hebben het wellicht moeilijk met de combinatie van vis en geraspte parmezaan. Niks mis mee zou ik zo zeggen. Belgische vispannetjes bevatten toch ook kaas? Wel dan… Gewoon proberen en genieten.
tomatenpuree bieslook dille parmezaan piment d’Espelette pasta naar keuze
Creatief Koken de              passie kookvurige print

pasta

met verse zalm

ingrediënten - info verse zalmmoten olijfolie room mascarpone
Verwarm mascarpone op een zacht vuurtje zonder aan de kook te brengen. Verdun met een scheutje room en voeg tomatenpuree toe. Breng op smaak met piment d’Espelette, peper en zout. Bak zalmmoten in olijfolie, gekruid met peper, zout en dille en snijd ze dan in kleinere stukken. Doe de saus en de gebakken zalm bij de al dente gekookte pasta, meng en werk af met gesnipperd bieslook. Presenteer met een potje geraspte parmezaan voor de liefhebbers.
Je kan het zo gek niet bedenken wat er allemaal in een pasta gedraaid wordt. Maar neem gerust van me aan dat dit een bordje succes is. De licht getomateerde en nauwelijks gekruide saus is fluweelzacht en past zeer goed bij de verse zalm, die wél kruidig afgebakken wordt en dus voor de nodige contrasten zorgt in de smaakervaring. Culinaire puriteinen hebben het wellicht moeilijk met de combinatie van vis en geraspte parmezaan. Niks mis mee zou ik zo zeggen. Belgische vispannetjes bevatten toch ook kaas? Wel dan… Gewoon proberen en genieten.
Ingrediënten Bereiding
tomatenpuree bieslook dille parmezaan piment d’Espelette pasta naar keuze
pasta met verse zalm
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige