cannelloni met spinazie en kippengehakt
De tomatensaus. Doe verse tomaten in de blender en mix. Giet deze verse tomatenmoes in een kookpotje, voeg basilicum, peper, zout en een scheut balsamico toe. Laat op laag vuur inkoken. Stoof ondertussen gesneden uien met geplet knoflook en reepjes puntpaprika. Giet deze bereiding bij de tomatensaus, zet er de handmixer in en breng op smaak met een lepeltje bruine suiker. De vulling: laat bladspinazie slinken in een beetje boter. Kruid met peper en zout. Bak kippengehakt tot losse korrels in wat boter. Breng op smaak met gedroogde salie, peper en zout. Meng de spinazie, het gehakt, de uitgelekte ricotta en gerapte Parmezaan. Duw deze vulling in de cannelloinibuisjes. Maak een lichte bechamelsaus met bloem, boter en melk. Meng met een handvol gemalen Gruyère. Vul nu een platte, ingeoliede ovenschotel met respectievelijk cannellonibuisjes, een laag tomatensaus, een laag bechamel en dek af met een laag gemalen Gruyère.

cannelloni met spinazie en kippengehakt

Wat deze cannelloni met spinazie en kippengehakt bijzonder maakt is… het kippengehakt. Gewoonlijk wordt gekozen voor rundergehakt, maar deze vleesvulling is wat zachter en zoeter, wat in combinatie met de gebruikte kaassoorten en de spinazie een bijzondere smaakervaring oplevert. Ik heb ervoor gekozen om kant-en-klare cannellonibuisjes te gebruiken. Je moet al van zeer goede Italiaanse afkomst zijn om die zelf te prepareren zonder naad. Wil je het toch persé proberen, ga er dan vanuit dat je met je pastamachine lasagnevellen maakt, die op maat snijdt, oprolt en de naden platduwt langs binnen met de steel van een houten lepel.
De vulling: jonge spinazie ricotta kippengehakt Parmezaanse kaas gedroogde salie De tomatensaus: verse tomaten basilicum balsamico peper & zout ui knoflook puntpaprika’s bruine suiker
ingrediënten - info cannellonirolletjes vloeiende bloem boter melk Gruyère olijfolie
Zet de schotel 35 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C, waarvan de laatste 3 à 4 minuten onder de grill, tot de kaas kleurt. Dien op met de rest van de tomatensaus en geraspte Parmezaan.
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

cannelloni

met spinazie

en kippengehakt

De tomatensaus. Doe verse tomaten in de blender en mix. Giet deze verse tomatenmoes in een kookpotje, voeg basilicum, peper, zout en een scheut balsamico toe. Laat op laag vuur inkoken. Stoof ondertussen gesneden uien met geplet knoflook en reepjes puntpaprika. Giet deze bereiding bij de tomatensaus, zet er de handmixer in en breng op smaak met een lepeltje bruine suiker. De vulling: laat bladspinazie slinken in een beetje boter. Kruid met peper en zout. Bak kippengehakt tot losse korrels in wat boter. Breng op smaak met gedroogde salie, peper en zout. Meng de spinazie, het gehakt, de uitgelekte ricotta en gerapte Parmezaan. Duw deze vulling in de cannelloinibuisjes. Maak een lichte bechamelsaus met bloem, boter en melk. Meng met een handvol gemalen Gruyère. Vul nu een platte, ingeoliede ovenschotel met respectievelijk cannellonibuisjes, een laag tomatensaus, een laag bechamel en dek af met een laag gemalen Gruyère.
Wat deze cannelloni met spinazie en kippengehakt bijzonder maakt is… het kippengehakt. Gewoonlijk wordt gekozen voor rundergehakt, maar deze vleesvulling is wat zachter en zoeter, wat in combinatie met de gebruikte kaassoorten en de spinazie een bijzondere smaakervaring oplevert. Ik heb ervoor gekozen om kant-en-klare cannellonibuisjes te gebruiken. Je moet al van zeer goede Italiaanse afkomst zijn om die zelf te prepareren zonder naad. Wil je het toch persé proberen, ga er dan vanuit dat je met je pastamachine lasagnevellen maakt, die op maat snijdt, oprolt en de naden platduwt langs binnen met de steel van een houten lepel.
Ingrediënten Bereiding
ingrediënten - info cannellonirolletjes vloeiende bloem boter melk Gruyère olijfolie
Zet de schotel 35 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C, waarvan de laatste 3 à 4 minuten onder de grill, tot de kaas kleurt. Dien op met de rest van de tomatensaus en geraspte Parmezaan.
De vulling: jonge spinazie ricotta kippengehakt Parmezaanse kaas gedroogde salie De tomatensaus: verse tomaten basilicum balsamico peper & zout ui knoflook puntpaprika’s bruine suiker
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid