zalm op de rookplank
rookplankjes zalmmoten met vel volle room boter eieren witte wijn
In de keuken. Maak eerst een mousselinesaus. Klop daarvoor 1 ½ dl volle room half op en zet die even koel weg. Maak geklaarde boter van 250 g roomboter. Klop 3 eidooiers met evenveel witte wijn met de garde au bain-marie tot een schuimige saus. Voeg de geklaarde boter met kleine scheutjes toe. Blijf voortdurend opkloppen tot je een goed gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout. Maak van deze hollandaise een mousseline door er de koude room door te spatelen. Werk verder af tot mierikswortelsaus, door er twee eetlepels geraspte mierikswortel (uit een potje) door te roeren, samen met een handvol fijngesnipperde dille. Schil de asperges en stoom ze gaar in een paar minuutjes, afhankelijk van hoe dik ze zijn.
Op de barbecue. Week vooraf de cederhouten rookplankjes minstens één uur in water. Breng de barbecue op temperatuur (ongeveer 175°C) en leg de plankjes op het rooster. Sluit het deksel. Als de plankjes na een paar minuutjes beginnen te roken, draai je ze om er leg je er de zalmmoten op, met de velkant op de plank. Sluit het deksel en laat 20 minuten garen op constante temperatuur. Op het bord. Een stukje gerookte zalm, een maar asperges en daarover de saus. Werk af met wat plukjes peterselie.
zalm op de rookplank 3 zalm op de rookplank 2

zalm op de rookplank met mierikswortelsaus

mierikswortel uit een potje verse dille witte asperges peper en zout
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

zalm op de

rookplank met

mierikswortelsaus

rookplankjes zalmmoten met vel volle room boter eieren witte wijn
In de keuken. Maak eerst een mousselinesaus. Klop daarvoor 1 ½ dl volle room half op en zet die even koel weg. Maak geklaarde boter van 250 g roomboter. Klop 3 eidooiers met evenveel witte wijn met de garde au bain-marie tot een schuimige saus. Voeg de geklaarde boter met kleine scheutjes toe. Blijf voortdurend opkloppen tot je een goed gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout. Maak van deze hollandaise een mousseline door er de koude room door te spatelen. Werk verder af tot mierikswortelsaus, door er twee eetlepels geraspte mierikswortel (uit een potje) door te roeren, samen met een handvol fijngesnipperde dille. Schil de asperges en stoom ze gaar in een paar minuutjes, afhankelijk van hoe dik ze zijn.
Op de barbecue. Week vooraf de cederhouten rookplankjes minstens één uur in water. Breng de barbecue op temperatuur (ongeveer 175°C) en leg de plankjes op het rooster. Sluit het deksel. Als de plankjes na een paar minuutjes beginnen te roken, draai je ze om er leg je er de zalmmoten op, met de velkant op de plank. Sluit het deksel en laat 20 minuten garen op constante temperatuur. Op het bord. Een stukje gerookte zalm, een maar asperges en daarover de saus. Werk af met wat plukjes peterselie.
mierikswortel uit een potje verse dille witte asperges peper en zout
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wilde zalm