pasta pesto
Laat pijnboompitjes kleuren in een droge pan
en stamp met alle andere ingrediënten voor
de pesto tot een pasta in de vijzel.
Meng deze pesto onder de gekookte pasta.
Dien op met geschaafde parmezaan.
Je kan een pesto pas een pesto genovese
noemen als er volgende ingrediënten
inzitten én niet méér dan die: verse
basilicum, knoflook, grof zeezout,
parmesan of pecorino en olijfolie. Een
draai uit de pepermolen wordt nog net
door de vingers gezien.
De benaming ‘pesto’ komt van pestate,
hetgeen gevijzeld betekent in het Italiaans.
Deze bereiding wordt dan ook niet
gemaakt in de blender, maar in een
ouderwetse, liefst massief marmeren
vijzel.
knoflook
basilicum
olijfolie
peper
grof zeezout
parmezaan
pijnboompitten
pasta naar keuze
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: