Laat pijnboompitjes kleuren in een droge pan en stamp met alle andere ingrediënten voor de pesto tot een pasta in de vijzel. Meng deze pesto onder de gekookte pasta. Dien op met geschaafde parmezaan.

pasta pesto

Je kan een pesto pas een pesto genovese noemen als er volgende ingrediënten inzitten én niet méér dan die: verse basilicum, knoflook, grof zeezout, parmesan of pecorino en olijfolie. Een draai uit de pepermolen wordt nog net door de vingers gezien. De benaming ‘pesto’ komt van pestate, hetgeen gevijzeld betekent in het Italiaans. Deze bereiding wordt dan ook niet gemaakt in de blender, maar in een ouderwetse, liefst massief marmeren vijzel.
knoflook basilicum olijfolie peper grof zeezout
parmezaan pijnboompitten pasta naar keuze
Creatief Koken de              passie kookvurige print

pasta pesto

Laat pijnboompitjes kleuren in een droge pan en stamp met alle andere ingrediënten voor de pesto tot een pasta in de vijzel. Meng deze pesto onder de gekookte pasta. Dien op met geschaafde parmezaan.
Je kan een pesto pas een pesto genovese noemen als er volgende ingrediënten inzitten én niet méér dan die: verse basilicum, knoflook, grof zeezout, parmesan of pecorino en olijfolie. Een draai uit de pepermolen wordt nog net door de vingers gezien. De benaming ‘pesto’ komt van pestate, hetgeen gevijzeld betekent in het Italiaans. Deze bereiding wordt dan ook niet gemaakt in de blender, maar in een ouderwetse, liefst massief marmeren vijzel.
knoflook basilicum olijfolie peper grof zeezout
parmezaan pijnboompitten pasta naar keuze
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige