hazenrug met vijgenkonfijt

hazenrug met vijgenkonfijt

champignons boter olijfolie room truffelpoeder truffel op sap uienpoeder knoflookpoeder nootmuskaat ei peterselie peper en zout
Bak de ringen vier minuten aan elke kant en afgedekt in een hete antikleefpan. Laat ze daarna nog een paar minuten afgedekt en weg van het vuur staan. Op het bord. Ontring de hazenrugfilets die perfect hun ronde vorm zullen behouden. Vul ze met een paar eetlepels vijgenkonfijt en werk af met een plukje peterselie. Giet er de portosaus omheen en dresseer het bord verder met een lepeltje in olijfolie drooggebakken bruine champignons en een quenelle truffelpuree.
Truffelpuree. Maak een klassieke aardappelpuree van gekookte aardappelen, boter, room, nootmuskaat, peper en zout. Breng verder op smaak met uienpoeder, knoflookpoeder, truffelpoeder en fijngehakt schaafsel van truffel. Portosaus. Breng gelijke hoeveelheden wildfond en rode Porto aan de kook. Voeg een eetlepel aalbessengelei en een half reepje pure chocolade toe. Laat de saus even inkoken en bind ze dan met maïszetmeel opgelost in wat water. Vijgenkonfijt. Verwijder de steel en de onderkant van de vijgen. Hak ze fijn en breng ze aan de kook met een bodempje rode wijn, een borrelglas rode porto en een flinke scheut rode balsamico. Meng naar smaak met een paar eetlepels bruine rietsuiker. Zet er de staafmixer in en pureer. Laat deze brei nog een kwartiertje of iets langer uitdampen op laag vuur tot een stroperige konfijt. De hazenrug. Leg de hazenrugfilets op een werkblad, dek ze af met een laag bakpapier en sla ze plat met een vleeshamer. Neem voor elke filet een grote en een kleinere ring. Borstel de ringen in met olijfolie en druk er het vlees in zoals op foto.
Creatief Koken de              passie kookvurige
hazenrugfilets verse vijgen rode balsamico rode porto rode wijn bruine rietsuiker wildfond aalbessengelei chocolade maïszetmeel aardappelen
print

hazenrug

met vijgenkonfijtt

Truffelpuree. Maak een klassieke aardappelpuree van gekookte aardappelen, boter, room, nootmuskaat, peper en zout. Breng verder op smaak met uienpoeder, knoflookpoeder, truffelpoeder en fijngehakt schaafsel van truffel. Portosaus. Breng gelijke hoeveelheden wildfond en rode Porto aan de kook. Voeg een eetlepel aalbessengelei en een half reepje pure chocolade toe. Laat de saus even inkoken en bind ze dan met maïszetmeel opgelost in wat water. Vijgenkonfijt. Verwijder de steel en de onderkant van de vijgen. Hak ze fijn en breng ze aan de kook met een bodempje rode wijn, een borrelglas rode porto en een flinke scheut rode balsamico. Meng naar smaak met een paar eetlepels bruine rietsuiker. Zet er de staafmixer in en pureer. Laat deze brei nog een kwartiertje of iets langer uitdampen op laag vuur tot een stroperige konfijt. De hazenrug. Leg de hazenrugfilets op een werkblad, dek ze af met een laag bakpapier en sla ze plat met een vleeshamer. Neem voor elke filet een grote en een kleinere ring. Borstel de ringen in met olijfolie en druk er het vlees in zoals op foto.
champignons boter olijfolie room truffelpoeder truffel op sap uienpoeder knoflookpoeder nootmuskaat ei peterselie peper en zout
Bak de ringen vier minuten aan elke kant en afgedekt in een hete antikleefpan. Laat ze daarna nog een paar minuten afgedekt en weg van het vuur staan. Op het bord. Ontring de hazenrugfilets die perfect hun ronde vorm zullen behouden. Vul ze met een paar eetlepels vijgenkonfijt en werk af met een plukje peterselie. Giet er de portosaus omheen en dresseer het bord verder met een lepeltje in olijfolie drooggebakken bruine champignons en een quenelle truffelpuree.
de              passie Creatief Koken kookvurige
hazenrugfilets verse vijgen rode balsamico rode porto rode wijn bruine rietsuiker wildfond aalbessengelei chocolade maïszetmeel aardappelen
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
meer recepten met hazenrug:
selectie:
haas  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met wild:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 truffel