everzwijn met
mosterdroomsaus
Doe het aangebraden vlees met de gebakken
ui in een kasserol. Vul aan met wildfond, een
flesje Trappist en culinaire room en dat tot het
vlees zwemt. Voeg een laurierblaadje toe, wat
kruidnagel en geplette jeneverbessen. Meng
met een goedgevulde eetlepel
graantjesmosterd, een beetje vloeibare honing
naar smaak en een paar eetlepels
aalbessengelei. Breng op smaak met peper uit
de molen en zout.
Laat het stoofpotje minstens 1 ½ tot 2 uur of
langer onafgedekt sudderen op laag vuur tot
het vlees mals is.
Dien op met bijgerechtjes naar keuze of zoals
op foto: pure knolselder-pastinaakpuree met
mosterd en rolletjes van prinsessenboontjes in
Ardense ham. Werk af met piment d’Espelette
en gehakte peterselie.
room
laurier
kruidnagel
jeneverbessen
graantjesmosterd
vloeibare honing
aalbessengelei
piment d’Espelette
peterselie
Bestuif de everzwijnkarbonade met bloem
schroei rondom dicht in een hete pan met boter.
Snijd de ui in halve maantjes en bak ze
goudbruin in wat boter. Voeg tegen het einde
van de baktijd een paar teentjes geplet knoflook
toe en laat het even meebakken.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.