everzwijngebraad
met aardpeerpuree
Het gebraad van everzwijn is sous vide
gegaard (hier 4 uur op 85°C, maar de gaartijd is
afhankelijk van van de grootte van het
gebraad).
Aardpeerpuree: schil en kook de aardperen
tot ze gaar zijn. Fruit gesneden ui en knoflook
in wat boter tot de ui bijna kleurt. Mix beide
bereidingen in de blender met een scheutje
kippenbouillon. Breng op smaak met
nootmuskaat, peper en zout.
Bloemkoolkroketten: kook de
bloemkoolroosjes in water. Giet af en laat de
roosjes nog op zeer laag vuur uitdampen. Hoe
droger, hoe beter. Mix met de handmixer tot
een fijne puree met 1 el boter en 1 ei. Voeg
amandelmeel en parmezaanse kaas toe in een
verhouding van ¼ tot ¾ kool.
Het deeg moet vast zijn. Vorm met de hand
ronde kroketjes en haal die door de bloem,
losgeklopt ei en paneermeel. Laat ze een paar
uur in de frigo opstijven en bak ze dan
goudbruin in de frituurpan op 160°C.
Wildsaus met Luikse siroop: snijd de
groenten fijn en bak ze samen in boter. Voeg
wildfond, rode wijn en specerijen toe en laat
inkoken. Zeef de saus en voeg een paar lepels
perensiroop en een eetlepel
tomatenconcentraat toe. Laat nog even
doorkoken en bind de saus indien nodig.
Op het bord: het vlees wordt gepresenteerd op
een bed van aardpeerpuree, met linksboven
bloemkoolkroketjes, rechtsboven in truffelolie
gebakken paddenstoelen, onderaan paarse
Brusselse spruiten en links een mini groene
kool. De afwerking gebeurt met verse postelein.
Bloemkoolkroketten:
bloemkool
melk
boter
eieren
parmezaan
amandelmeel
paneermeel
peper en zout
nootmuskaat
Wildsaus:
wildfond
rode wijn
kaneelpoeder
geplette jeneverbes
kruidnagelpoeder
peper en zout
Luikse siroop
tomatenpuree
ui
knoflook
wortel
boter
everzwijngebraad
truffelolie
paddenstoelen
paarse spruitjes
mini groene kool
Luikse siroop
tomatenconcentraat
postelein
Aardpeerpuree:
aardperen
uien
knoflook
kippenbouillon
nootmuskaat
boter
peper & zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten met wild:
selectie