lotte Bombay
Wentel de vismoten in bloem en bak ze in 1/2
boter en 1/2 olie. Kruid met peper,zout en
currypoeder.
De saus: stoof een ui tot glazig en voeg in
dobbelsteentjes gesneden appel zonder schil
toe.
Maak een roux en leng aan met melk en
visbouillon. Kruid met currypoeder,
gemberpoeder en korianderpoeder.
Voeg de ui-appelbereiding toe en laat een paar
minuutjes pruttelen. Druk de saus dan door een
zeef. Voeg room toe en laat nog even
uitdampen op laag vuur tot de gewenste
sausdikte.
Haal ontvelde tomaten leeg en snijd het vlees in
blokjes.
Zeeduivel (staartvis, lotte) heeft z’n
smoeltje niet mee. Het beestje is even lelijk
als de naam laat vermoeden.
Het is zelfs zo érg, dat de meeste vissers
de kop er meteen afhakken na de vangst
aan boord en dat om estetische redenen.
Zeeduivel leeft ook in de Noordzee. De
vangst is beperkt.
Deze vis is uitermate geschikt voor een
feestmenu waarin je liefst geen vis opdient
die mogelijk nog graten bevat.
Zeeduivel hééft immers geen graten, maar
enkel een dik bot dat als ruggegraat dient.
Op het bord: een spiegel saus met
tomatenblokjes. Daarop een vismoot met een
takje dille. Dien op met een kopje rijst en een
groente naar keuze.
Saus:
ui
appel
vloeiende bloem
melk
currypoeder
visbouillon
korianderpoeder
gember
boter
lotte (staartvis)
boter
olie
currypoeder
peper en zout
tomaten
dille
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met zeeduivel/staartvis/lotte :
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: