Wentel de vismoten in bloem en bak ze in 1/2 boter en 1/2 olie.
Kruid met peper,zout en currypoeder.
De saus: stoof een ui tot glazig en voeg in dobbelsteentjes
gesneden appel zonder schil toe.
Maak een roux en leng aan met melk en visbouillon. Kruid met
currypoeder, gemberpoeder en korianderpoeder.
Voeg de ui-appelbereiding toe en laat een paar minuutjes
pruttelen. Druk de saus dan door een zeef. Voeg room toe en
laat nog even uitdampen op laag vuur tot de gewenste
sausdikte.
Haal ontvelde tomaten leeg en snijd het vlees in blokjes.
lotte Bombay
Zeeduivel (staartvis, lotte) heeft z’n smoeltje niet mee. Het
beestje is even lelijk als de naam laat vermoeden.
Het is zelfs zo érg, dat de meeste vissers de kop er meteen
afhakken na de vangst aan boord en dat om estetische
redenen.
Zeeduivel leeft ook in de Noordzee. De vangst is beperkt.
Deze vis is uitermate geschikt voor een feestmenu waarin
je liefst geen vis opdient die mogelijk nog graten bevat.
Zeeduivel hééft immers geen graten, maar enkel een dik
bot dat als ruggegraat dient.
ingrediënten - info
lotte (staartvis)
boter
olie
currypoeder
peper en zout
tomaten
dille
Op het bord: een spiegel saus met tomatenblokjes. Daarop
een vismoot met een takje dille. Dien op met een kopje rijst en
een groente naar keuze.
Saus:
ui
appel
vloeiende bloem
melk
currypoeder
visbouillon
korianderpoeder
gember
boter
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.