lotte Bombay
Wentel de vismoten in bloem en bak ze in 1/2 boter en 1/2 olie. Kruid met peper,zout en currypoeder. De saus: stoof een ui tot glazig en voeg in dobbelsteentjes gesneden appel zonder schil toe. Maak een roux en leng aan met melk en visbouillon. Kruid met currypoeder, gemberpoeder en korianderpoeder. Voeg de ui-appelbereiding toe en laat een paar minuutjes pruttelen. Druk de saus dan door een zeef. Voeg room toe en laat nog even uitdampen op laag vuur tot de gewenste sausdikte. Haal ontvelde tomaten leeg en snijd het vlees in blokjes.

lotte Bombay

Zeeduivel (staartvis, lotte) heeft z’n smoeltje niet mee. Het beestje is even lelijk als de naam laat vermoeden. Het is zelfs zo érg, dat de meeste vissers de kop er meteen afhakken na de vangst aan boord en dat om estetische redenen. Zeeduivel leeft ook in de Noordzee. De vangst is beperkt. Deze vis is uitermate geschikt voor een feestmenu waarin je liefst geen vis opdient die mogelijk nog graten bevat. Zeeduivel hééft immers geen graten, maar enkel een dik bot dat als ruggegraat dient.
ingrediënten - info lotte (staartvis) boter olie currypoeder peper en zout tomaten dille
Op het bord: een spiegel saus met tomatenblokjes. Daarop een vismoot met een takje dille. Dien op met een kopje rijst en een groente naar keuze.
Saus: ui appel vloeiende bloem melk currypoeder visbouillon korianderpoeder gember boter
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

lotte Bombay

ingrediënten - info lotte (staartvis) boter olie currypoeder peper en zout tomaten dille
Wentel de vismoten in bloem en bak ze in 1/2 boter en 1/2 olie. Kruid met peper,zout en currypoeder. De saus: stoof een ui tot glazig en voeg in dobbelsteentjes gesneden appel zonder schil toe. Maak een roux en leng aan met melk en visbouillon. Kruid met currypoeder, gemberpoeder en korianderpoeder. Voeg de ui-appelbereiding toe en laat een paar minuutjes pruttelen. Druk de saus dan door een zeef. Voeg room toe en laat nog even uitdampen op laag vuur tot de gewenste sausdikte. Haal ontvelde tomaten leeg en snijd het vlees in blokjes.
Zeeduivel (staartvis, lotte) heeft z’n smoeltje niet mee. Het beestje is even lelijk als de naam laat vermoeden. Het is zelfs zo érg, dat de meeste vissers de kop er meteen afhakken na de vangst aan boord en dat om estetische redenen. Zeeduivel leeft ook in de Noordzee. De vangst is beperkt. Deze vis is uitermate geschikt voor een feestmenu waarin je liefst geen vis opdient die mogelijk nog graten bevat. Zeeduivel hééft immers geen graten, maar enkel een dik bot dat als ruggegraat dient.
Ingrediënten Bereiding
Op het bord: een spiegel saus met tomatenblokjes. Daarop een vismoot met een takje dille. Dien op met een kopje rijst en een groente naar keuze.
Saus: ui appel vloeiende bloem melk currypoeder visbouillon korianderpoeder gember boter
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige