soepje
van zeeduivel
en kreeft
Kook de kreeft 8 minuten in een bouillon met
laurier, ui, prei, selder en wortel. Laat afkoelen
en haal het vlees uit het pantser. Snijd het
staartstuk in schijfjes.
Pocheer de zeeduivel in het kookvocht. Zet
koel weg. Zeef het kookvocht en laat inkoken.
Kook de mosseltjes met wat mosselkruiden in
een weinig water.
Stoof op ringen gesneden prei, gesneden
selder en in halve maantjes gesneden ui en
een handvol gehakte peterselie in boter. Meng
met een paar eetlepels vloeiende bloem en laat
kort meestoven. Leng aan met het gezeefde
kookvocht, een glas witte wijn en room tot een
gebonden romig soepje. Breng op smaak met
peper en zout uit de molen. Bak het ontbijtspek
krokant. Laat het uitlekken en breek het in
stukken.
In het bord: een pollepel soep met daarin per
bord een paar mooie mosseltjes in de schelp
en enkele zonder, een paar stukjes vis en kreeft
met één stuk schaarvlees. Werk af met het
krokante spek en gesnipperde bieslook.
peterselie
ontbijtspek
boter
vloeiende bloem
room
laurier
wortelen
witte wijn
peper & zout
bieslook