soepje van zeeduivel en kreeft
Kook de kreeft 8 minuten in een bouillon met laurier, ui, prei,
selder en wortel. Laat afkoelen en haal het vlees uit het
pantser. Snijd het staartstuk in schijfjes.
Pocheer de zeeduivel in het kookvocht. Zet koel weg. Zeef het
kookvocht en laat inkoken. Kook de mosseltjes met wat
mosselkruiden in een weinig water.
Stoof op ringen gesneden prei, gesneden selder en in halve
maantjes gesneden ui en een handvol gehakte peterselie in
boter. Meng met een paar eetlepels vloeiende bloem en laat
kort meestoven. Leng aan met het gezeefde kookvocht, een
glas witte wijn en room tot een gebonden romig soepje.
Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Bak het
ontbijtspek krokant. Laat het uitlekken en breek het in
stukken.
In het bord: een pollepel soep met daarin per bord een paar
mooie mosseltjes in de schelp en enkele zonder, een paar
stukjes vis en kreeft met één stuk schaarvlees. Werk af met
het krokante spek en gesnipperde bieslook.
peterselie
ontbijtspek
boter
vloeiende bloem
room
laurier
wortelen
witte wijn
peper & zout
bieslook
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.