skrei venkelpuree en zoete aardappel

skrei met venkelpuree en zoete aardappel

Leg de vismoten in een ovenschotel en overgiet met olijfolie en kruid met peper, zout en gedroogde dille. Laat afhankelijk van de dikte van de moten, ongeveer 30 à 45 minuten garen in een voorverwarmde oven op 110°C. Controleer regelmatig de garing. Links op het bord een venkelpuree. Snijd de venkel in repen en blancheer die. Laat uitlekken en bak ze in een pan met boter en een gesnipperde sjalot. Pureer en breng op smaak. Rechts op de foto een puree van zoete aardappelen. Schil en kook ze tot ze gaar zijn. Sauteer gesneden ui en knoflook in wat boter tot de ui bijna kleurt. Mix beide bereidingen in de blender met een scheutje kippenbouillon. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
ingrediënten - info skrei olijfolie peper & zout dille venkel boter sjalot zoete aardappelen
Skrei is een kabeljauwsoort die leeft ten noorden van Noorwegen in zeer koud water. Om te paaien en kuit te schieten zakken ze één keer per jaar af naar de Lofoten, waar ze opgewacht worden door de vissers. Meestal begint de vangst in januari. De vangstquota zijn zeer strikt en ‘op is op’. Dat betekent dat de periode waarin skrei in de winkel ligt in principe tot april loopt, tenzij het quotum vroeger bereikt wordt.
Boven op de foto, in de pan gefrituurde spinazie in een weinig olijfolie. Werk af met grof zeezout. Op de vismoot een plukje preischeuten met aardappelwafeltjes. Snijd een kleine aardappel met de mandoline in chips met een ruitvorm en bak die in de frituurpan zoals frietjes. Het gerechtje is hier afgewerkt met een botersausje en gepelde groene tomatenblokjes.
ui knoflook kippenbouillon nootmuskaat spinazie olijfolie preischeuten aardappelen tomaat
Creatief Koken de              passie kookvurige

skrei met

venkelpuree en

zoete aardappel

ingrediënten - info skrei olijfolie peper & zout dille venkel boter sjalot zoete aardappelen
Skrei is een kabeljauwsoort die leeft ten noorden van Noorwegen in zeer koud water. Om te paaien en kuit te schieten zakken ze één keer per jaar af naar de Lofoten, waar ze opgewacht worden door de vissers. Meestal begint de vangst in januari. De vangstquota zijn zeer strikt en ‘op is op’. Dat betekent dat de periode waarin skrei in de winkel ligt in principe tot april loopt, tenzij het quotum vroeger bereikt wordt.
Leg de vismoten in een ovenschotel en overgiet met olijfolie en kruid met peper, zout en gedroogde dille. Laat afhankelijk van de dikte van de moten, ongeveer 30 à 45 minuten garen in een voorverwarmde oven op 110°C. Controleer regelmatig de garing. Links op het bord een venkelpuree. Snijd de venkel in repen en blancheer die. Laat uitlekken en bak ze in een pan met boter en een gesnipperde sjalot. Pureer en breng op smaak. Rechts op de foto een puree van zoete aardappelen. Schil en kook ze tot ze gaar zijn. Sauteer gesneden ui en knoflook in wat boter tot de ui bijna kleurt. Mix beide bereidingen in de blender met een scheutje kippenbouillon. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Boven op de foto, in de pan gefrituurde spinazie in een weinig olijfolie. Werk af met grof zeezout. Op de vismoot een plukje preischeuten met aardappelwafeltjes. Snijd een kleine aardappel met de mandoline in chips met een ruitvorm en bak die in de frituurpan zoals frietjes. Het gerechtje is hier afgewerkt met een botersausje en gepelde groene tomatenblokjes.
Bereiding Ingrediënten
ui knoflook kippenbouillon nootmuskaat spinazie olijfolie preischeuten aardappelen tomaat
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche privacy beleid Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige