skrei uit de oven in tomatensaus
basilicum salie kappertjes olijfoliespray peterselie witte wijn olijfolie suiker peper en zout tijm room

skrei uit de oven in tomatensaus

De tomatensaus. Snijd de uien in een fijne brunoise. Plet een paar knoflookteentjes. Fruit beiden in wat olijfolie. Voeg een fles passata en een glas witte wijn toe. Verrijk de saus met verse basilicum- en salieblaadjes. Kruid met geritste tijm en een paar draaien uit de pepermolen. Voeg naar smaak ansjovisextract toe of bij gebrek daaraan een tweetal ansjovisfilets uit blik of een bokaal, met een beetje van hun olie. Laat de saus een tiental minuutjes sudderen. Druk ze daarna door een fijne zeef. Voeg een half glas room toe, meng goed en breng de saus terug op temperatuur. De skrei. Hier werd gebruik gemaakt van een diepvriesproduct. Daarvoor was 25 minuten oventijd op 200°C nodig om de moten te garen. Gebruik je verse skrei, verminder dan de oventijd. Controleer regelmatig met een priem of de vis binnenin gaar is. Andere ingrediënten. Was en snijd een paar aardpeertjes in schijfjes van een halve centimeter. Frituur ze net zoals gewone aardappelchips: 3 ½ minuut op 150°C, laat afkoelen tot kamertemperatuur en dan terug een paar minuutjes frituren op 180°C tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Open een blik kerstomaatjes, giet de inhoud in een glazen potje en breng afgedekt op temperatuur in de microgolfoven. Laat een paar eetlepels kappertjes uitlekken. Kuis een paar lente-uitjes. Halveer ze, besproei met olijfoliespray en leg ze in een hete grillpan. Draai ze om als het grillpatroon ontstaat. Draai om, dek af met aluminiumfolie en laat op laag nog wat verder garen tot gebruik. Op het bord. Leg een spiegel van tomatensaus. Spreid een paar stukjes lente-ui uit. Leg daarop een vismoot. Brand de bovenkant van de vis af met een flambeerbrandertje. Decoreer met uitgelekte kerstomaatjes, kappertjes, aardpeerchips en plukjes peterselie.
extract van ansjovis de skrei wordt afgebrand met een flambeerbrandertje
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
skrei uien kerstomaatjes uit blik passata knoflook ansjovisconcentraat aardpeer lente-uitjes

skrei uit de oven

in tomatensaus

De tomatensaus. Snijd de uien in een fijne brunoise. Plet een paar knoflookteentjes. Fruit beiden in wat olijfolie. Voeg een fles passata en een glas witte wijn toe. Verrijk de saus met verse basilicum- en salieblaadjes. Kruid met geritste tijm en een paar draaien uit de pepermolen. Voeg naar smaak ansjovisextract toe of bij gebrek daaraan een tweetal ansjovisfilets uit blik of een bokaal, met een beetje van hun olie. Laat de saus een tiental minuutjes sudderen. Druk ze daarna door een fijne zeef. Voeg een half glas room toe, meng goed en breng de saus terug op temperatuur. De skrei. Hier werd gebruik gemaakt van een diepvriesproduct. Daarvoor was 25 minuten oventijd op 200°C nodig om de moten te garen. Gebruik je verse skrei, verminder dan de oventijd. Controleer regelmatig met een priem of de vis binnenin gaar is. Andere ingrediënten. Was en snijd een paar aardpeertjes in schijfjes van een halve centimeter. Frituur ze net zoals gewone aardappelchips: 3 ½ minuut op 150°C, laat afkoelen tot kamertemperatuur en dan terug een paar minuutjes frituren op 180°C tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
basilicum salie kappertjes olijfoliespray peterselie witte wijn olijfolie suiker peper en zout tijm room
Open een blik kerstomaatjes, giet de inhoud in een glazen potje en breng afgedekt op temperatuur in de microgolfoven. Laat een paar eetlepels kappertjes uitlekken. Kuis een paar lente-uitjes. Halveer ze, besproei met olijfoliespray en leg ze in een hete grillpan. Draai ze om als het grillpatroon ontstaat. Draai om, dek af met aluminiumfolie en laat op laag nog wat verder garen tot gebruik. Op het bord. Leg een spiegel van tomatensaus. Spreid een paar stukjes lente-ui uit. Leg daarop een vismoot. Brand de bovenkant van de vis af met een flambeerbrandertje. Decoreer met uitgelekte kerstomaatjes, kappertjes, aardpeerchips en plukjes peterselie.
skrei uit de oven in tomatensaus extract van ansjovis de skrei wordt afgebrand met een flambeerbrandertje
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 skrei
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
skrei uien kerstomaatjes uit blik passata knoflook ansjovisconcentraat aardpeer lente-uitjes