tarbot
in kokossaus
Puree: kook geschilde bloemige aardappelen.
Maak er een gladde puree van met
knoflookpasta, olijfolie, room en breng op
smaak met peper en zout.
Stoom de vismoten gaar en zet warm weg.
Maak de saus: laat een blik kokosmelk, een
glas witte wijn en evenveel visfond met een
scheutje limoensap inkoken. Breng op smaak
met gemberpoeder, madrascurry, peper en
zout. Je kan er een beetje kurkuma aan
toevoegen voor een meer intense kleur.
ingrediënten - info
tarbotfilets
winterpostelein
boter
peper & zout
peterselie
bloemige
aardappelen
knoflookpasta
Winterpostelein is een uitheemse plant en
komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Het
plantje wordt bij ons gekweekt.
Vanaf november tot in maart zit postelein
met een beetje meeval in de winkelrekken.
Je kan het ongekookt gebruiken, in salade
of als decoratie.
Bakken in de pan kan ook en dan reageert
postelein zoals spinazie.
Zelf kweken is mogelijk, maar daarvoor
moet je bij een andere website aankloppen.
Bak winterpostelein in een pan met boter,
grof zout en peper uit de molen.
Op het bord: een bedje puree, een schep
postelein, een vismoot en daarover de saus.
Werk af met gehakte peterselie.
olijfolie
room
kokosmelk
limoensap
witte wijn
visfond
gemberpoeder
madrascurry
kurkuma