tarbot in kokossaus

Puree: kook geschilde bloemige aardappelen. Maak er een gladde puree van met knoflookpasta, olijfolie, room en breng op smaak met peper en zout. Stoom de vismoten gaar en zet warm weg. Maak de saus: laat een blik kokosmelk, een glas witte wijn en evenveel visfond met een scheutje limoensap inkoken. Breng op smaak met gemberpoeder, madrascurry, peper en zout. Je kan er een beetje kurkuma aan toevoegen voor een meer intense kleur.
Winterpostelein is een uitheemse plant en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Het plantje wordt bij ons gekweekt. Vanaf november tot in maart zit postelein met een beetje meeval in de winkelrekken. Je kan het ongekookt gebruiken, in salade of als decoratie. Bakken in de pan kan ook en dan reageert postelein zoals spinazie. Zelf kweken is mogelijk, maar daarvoor moet je bij een andere website aankloppen.
Bak winterpostelein in een pan met boter, grof zout en peper uit de molen. Op het bord: een bedje puree, een schep postelein, een vismoot en daarover de saus. Werk af met gehakte peterselie.
olijfolie room kokosmelk limoensap witte wijn visfond gemberpoeder madrascurry kurkuma
Creatief Koken de              passie kookvurige
tarbotfilets winterpostelein boter peper & zout peterselie bloemige aardappelen knoflookpasta
print

tarbot

in kokossaus

Puree: kook geschilde bloemige aardappelen. Maak er een gladde puree van met knoflookpasta, olijfolie, room en breng op smaak met peper en zout. Stoom de vismoten gaar en zet warm weg. Maak de saus: laat een blik kokosmelk, een glas witte wijn en evenveel visfond met een scheutje limoensap inkoken. Breng op smaak met gemberpoeder, madrascurry, peper en zout. Je kan er een beetje kurkuma aan toevoegen voor een meer intense kleur.
Winterpostelein is een uitheemse plant en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Het plantje wordt bij ons gekweekt. Vanaf november tot in maart zit postelein met een beetje meeval in de winkelrekken. Je kan het ongekookt gebruiken, in salade of als decoratie. Bakken in de pan kan ook en dan reageert postelein zoals spinazie. Zelf kweken is mogelijk, maar daarvoor moet je bij een andere website aankloppen.
Bak winterpostelein in een pan met boter, grof zout en peper uit de molen. Op het bord: een bedje puree, een schep postelein, een vismoot en daarover de saus. Werk af met gehakte peterselie.
olijfolie room kokosmelk limoensap witte wijn visfond gemberpoeder madrascurry kurkuma
de              passie Creatief Koken kookvurige
tarbotfilets winterpostelein boter peper & zout peterselie bloemige aardappelen knoflookpasta
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
tarbot  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 winterpostelein  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
ander gerecht met tarbot: