tarbot in kokossaus
ingrediënten - info
tarbotfilets
winterpostelein
boter
peper & zout
peterselie
bloemige aardappelen
knoflookpasta
Puree: kook geschilde bloemige aardappelen. Maak er een
gladde puree van met knoflookpasta, olijfolie, room en breng
op smaak met peper en zout.
Stoom de vismoten gaar en zet warm weg.
Maak de saus: laat een blik kokosmelk, een glas witte wijn en
evenveel visfond met een scheutje limoensap inkoken. Breng
op smaak met gemberpoeder, madrascurry, peper en zout. Je
kan er een beetje kurkuma aan toevoegen voor een meer
intense kleur.
Winterpostelein is een uitheemse plant en komt
oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Het plantje wordt bij
ons gekweekt.
Vanaf november tot in maart zit postelein met een beetje
meeval in de winkelrekken.
Je kan het ongekookt gebruiken, in salade of als
decoratie.
Bakken in de pan kan ook en dan reageert postelein zoals
spinazie.
Zelf kweken is mogelijk, maar daarvoor moet je bij een
andere website aankloppen.
Bak winterpostelein in een pan met boter, grof zout en peper
uit de molen.
Op het bord: een bedje puree, een schep postelein, een
vismoot en daarover de saus. Werk af met gehakte peterselie.
olijfolie
room
kokosmelk
limoensap
witte wijn
visfond
gemberpoeder
madrascurry
kurkuma
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.