zeewolf
met curryroomsaus
Van april tot augustus is het beste seizoen
om zeewolf op het menu te zetten.
Het vlees leent zich uitstekend om
gebakken te worden zonder risico op het
uiteenvallen ervan in de pan, vooraleer je de
moten op de borden kan leggen.
En oh ja, ben je een handige Harry? Hou het
vel dan bij. In Skandinavië maken ze er
schoenen en handtassen van. Kan je ook
eens proberen…
Bestuif de zeewolfmoten met vloeiende bloem.
Kruid met peper, zout en dille. Bak de moten in
bruisende boter goudbruin.
Curryroomsaus. Laat de visbouillon met
room inkoken en voeg currypoeder toe. Bind
indien nodig.
Snijd andijvie grof en stoom even kort. Bak op
ringen gesneden ui in boter met en bevochtig
met een paar eetlepels groentebouillon.
Voeg beide bereidingen samen, stoof verder
met toevoeging van room en een glas witte
wijn. Breng op smaak met peper, zout en dille.
Op het bord: een vismoot, half overgoten met
lichte currysaus en afgewerkt met een toefje
preischeuten. Daarnaast een schep uitgelekte
andijvie.
Een variant voor zeewolf is kabeljauw. .