zeewolf met curryroomsaus
Bestuif de zeewolfmoten met vloeiende bloem. Kruid met
peper, zout en dille. Bak de moten in bruisende boter
goudbruin.
Curryroomsaus. Laat de visbouillon met room inkoken en
voeg currypoeder toe. Bind indien nodig.
Snijd andijvie grof en stoom even kort. Bak op ringen
gesneden ui in boter met en bevochtig met een paar eetlepels
groentebouillon.
Van april tot augustus is het beste seizoen om zeewolf op
het menu te zetten.
Het vlees leent zich uitstekend om gebakken te worden
zonder risico op het uiteenvallen ervan in de pan,
vooraleer je de moten op de borden kan leggen.
En oh ja, ben je een handige Harry? Hou het vel dan bij. In
Skandinavië maken ze er schoenen en handtassen van.
Kan je ook eens proberen…
Voeg beide bereidingen samen, stoof verder met toevoeging
van room en een glas witte wijn. Breng op smaak met peper,
zout en dille.
Op het bord: een vismoot, half overgoten met lichte currysaus
en afgewerkt met een toefje preischeuten. Daarnaast een
schep uitgelekte andijvie.
Een variant voor zeewolf is kabeljauw. .