fazant met kruidenroom

fazant met kruidenroom

Bak de fazantfilets: kruid de filets met peper, zout en een wildmengeling uit het molentje. Bak ze rondom bruin in boter. Voeg dan een scheutje water en een scheutje calvados toe, zet het deksel op de pan en laat nog een tiental minuutjes sudderen op zacht vuur tot ze gaar zijn. Haal de filets uit de pan en zet ze warm weg onder aluminiumfolie. De saus: giet het vet af, deglaceer de pan met Calvados. Zeef en voeg een flesje lichte culinaire room en nog wat klaargemaakte kippenfond toe. Laat eventjes inkoken en bind alleen indien nodig.
Maak de knolselderpuree: stoom de in grote blokken gesneden knolselder gaar in ongeveer 10 minuten. Laat even afkoelen en voeg een flinke scheut culinaire room toe. Pureer met de handmixer. Kruid met een paar draaien uit de pepermolen, uit de zoutmolen en nootmuskaat. Bereid de spruitjes. Stoom ze half gaar in een zevental minuutjes. Fruit ondertussen in fijne brunoise gesneden sjalotjes in wat boter of ander bakmiddel. Doe er de gegaarde spruitjes bij, kruid met peper, zout, nootmuskaat en laat afgedekt stoven tot de bereiding gaar is. De kastanjebereiding: ontvet een stuk spek ‘petit salé’ en snijd het in halve centimeter dikke reepjes. Dit spek is werkelijk van een bijzondere kwaliteit en slechts kort beschikbaar. Snijd de reepjes in dobbelsteentjes en bak ze krokant in een vleugje olijfolie. Snijd een pakje voorgegaarde kastanjes in kleinere stukken en doe ze samen met de spekjes en gehakte peterselie in een braadpan met een scheutje vloeibaar bakmiddel of een beetje boter. Laat even bakken tot de peterselie krokant is. Op het bord: een stukje fazant, half overgoten met een lepel saus. Daarbij een ring knolselderpuree, een quenelle kastanje met spekjes en een schep spruitjes.
room knolselder nootmuskaat spruitjes sjalotjes spek ‘petit salé voorgegaarde kastanjes peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige
fazant peper & zout wildkruiden boter of bakmiddel calvados kippenfond
print

fazant

met kruidenroom

Bak de fazantfilets: kruid de filets met peper, zout en een wildmengeling uit het molentje. Bak ze rondom bruin in boter. Voeg dan een scheutje water en een scheutje calvados toe, zet het deksel op de pan en laat nog een tiental minuutjes sudderen op zacht vuur tot ze gaar zijn. Haal de filets uit de pan en zet ze warm weg onder aluminiumfolie. De saus: giet het vet af, deglaceer de pan met Calvados. Zeef en voeg een flesje lichte culinaire room en nog wat klaargemaakte kippenfond toe. Laat eventjes inkoken en bind alleen indien nodig.
Maak de knolselderpuree: stoom de in grote blokken gesneden knolselder gaar in ongeveer 10 minuten. Laat even afkoelen en voeg een flinke scheut culinaire room toe. Pureer met de handmixer. Kruid met een paar draaien uit de pepermolen, uit de zoutmolen en nootmuskaat. Bereid de spruitjes. Stoom ze half gaar in een zevental minuutjes. Fruit ondertussen in fijne brunoise gesneden sjalotjes in wat boter of ander bakmiddel. Doe er de gegaarde spruitjes bij, kruid met peper, zout, nootmuskaat en laat afgedekt stoven tot de bereiding gaar is. De kastanjebereiding: ontvet een stuk spek ‘petit salé’ en snijd het in halve centimeter dikke reepjes. Dit spek is werkelijk van een bijzondere kwaliteit en slechts kort beschikbaar. Snijd de reepjes in dobbelsteentjes en bak ze krokant in een vleugje olijfolie. Snijd een pakje voorgegaarde kastanjes in kleinere stukken en doe ze samen met de spekjes en gehakte peterselie in een braadpan met een scheutje vloeibaar bakmiddel of een beetje boter. Laat even bakken tot de peterselie krokant is. Op het bord: een stukje fazant, half overgoten met een lepel saus. Daarbij een ring knolselderpuree, een quenelle kastanje met spekjes en een schep spruitjes.
room knolselder nootmuskaat spruitjes sjalotjes spek ‘petit salé voorgegaarde kastanjes peterselie
de              passie Creatief Koken kookvurige
fazant peper & zout wildkruiden boter of bakmiddel calvados kippenfond
fazant met kruidenroom BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 fazant knolselder  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 spruitjes
kruimelpad
meer recepten met wild: