vispotje 'Oesterput'
Kook mosselen met mosselgroenten,
mosselkruiden en een scheut witte wijn. Haal ¾
van de mosseltjes uit hun schelp en zeef het
kookvocht. houd de mosseltjes op temperatuur.
De saus: maak een roux en leng aan met
kookvocht van de mosselen, room, en witte wijn
en visfond tot sausdikte. Snijd de prei en
wortel in julienne en sauteer in boter. Voeg
deze bereiding toe aan de saus en laat even
koken. Breng op smaak met peper en zout.
Pocheer de kabeljauw en andere witvis, in de
saus maar laat niet meer koken.
In een soepbord: de vissaus met de
gepocheerde vis en de mosselen met en
zonder schelp. Werk af met gehakte peterselie
en gepelde grijze garnaaltjes.
Restaurant Oesterput is een gerenomeerd
visrestaurant aan de Belgische kust.
Eén van hun heerlijke gerechtjes is dit
vispotje. Het staat nog altijd op de kaart,
maar wel onder een andere benaming.
Dit recept is een vrije interpretatie van het
originele gerecht louter op basis van
gevoel, smaak en het goed onthouden van
wat er in het bord ligt.
room
prei
wortel
peper & zout
kabeljauw
witvis volgens seizoen
grijze garnaaltjes
peterselie