waterzooi met vis
van de markt
selder
preiwit
sjalot
peterselie
vis volgens seizoen
boter
Maak een soepje van visbouillon, room en
witte wijn. Voeg een klein lepeltje zachte kerrie
toe en laat zonder andere bijgevoegde kruiden
tot de helft inkoken.
Snijd wortel, selder en preiwit in julienne en laat
dit samen met een paar gesnipperde sjalotjes
en gehakte peterselie bakken in boter. Zet dit
even weg.
Snijd de vis die je koopt op de markt of ergens
anders, in flinke moten en pocheer ze per soort
in de bouillon, de vastere vis eerst. Controleer
de garing, die per vissoort verschillend is.
Haal de vis uit de bouillon en houd die warm.
Je kan nu de saus binden indien gewenst.
Opdienen: een soeplepel bouillon in een diep
bord, in het midden een lepel groenten, de
vismoten en afwerken met gesnipperde
peterselie.
Je kan dit opdienen met een aardappel in de
pel of een ander bijgerecht naar keuze.