waterzooi met vis van de markt
selder
preiwit
sjalot
peterselie
vis volgens seizoen
boter
Maak een soepje van visbouillon, room en witte wijn. Voeg
een klein lepeltje zachte kerrie toe en laat zonder andere
bijgevoegde kruiden tot de helft inkoken.
Snijd wortel, selder en preiwit in julienne en laat dit samen met
een paar gesnipperde sjalotjes en gehakte peterselie bakken
in boter. Zet dit even weg.
Snijd de vis die je koopt op de markt of ergens anders, in flinke
moten en pocheer ze per soort in de bouillon, de vastere vis
eerst. Controleer de garing, die per vissoort verschillend is.
Haal de vis uit de bouillon en houd die warm. Je kan nu de
saus binden indien gewenst.
Opdienen: een soeplepel bouillon in een diep bord, in het
midden een lepel groenten, de vismoten en afwerken met
gesnipperde peterselie.
Je kan dit opdienen met een aardappel in de pel of een ander
bijgerecht naar keuze.