zonnevis
met zoutmelde
Maak een hollandaisesaus: klop 3 eidooiers
luchtig op met witte balsamico en witte wijn, au
bain marie. Voeg kleine scheutjes geklaarde
boter toe tot de saus licht en smeuïg is.
De groene couscous: pureer een volledig
bussel peterselie met een glas
groentebouillon. Warm op. Giet de warme
bouillon over het couscousgraan en laat wellen.
Meng met een paar lepels zachte boter en zet
de schaal met couscous een vijftal minuutjes in
de microgolfoven op 750 W. Roer de granen
los met een vork.
Was de zoutmelde en stoof ze in een pan met
een beetje boter tot de blaadjes glanzend
groen zijn. Pof de trostomaatjes door ze in een
schaal in een paar minuten in de heteluchtoven
te zetten tot ze barsten.
Bak de zonnevisfilets in boter en breng op
smaak met peper en zout. Reken op 4 minuten
per kant.
Op het bord: maak een bedje van zoutmelde.
Leg daarop de couscous met een vierkante
ring. Leg er een stukje vis op, oversaus en
werk af met waterkers en gepofte
trostomaatjes.
Zoutmelde is een zeegroente die
verkrijgbaar is van juli tot oktober.
Zonnevis is een reatief dure vis, maar dat
hangt ook een beetje af van de aanvoer.
Die gebeurt in principe het ganse jaar door,
maar er zijn wel wisselende periodes van
schaarste.
Je kan het visje mooi krokant bakken als je
het vel met het zonnetje laat zitten.
groentebouillon
couscousgraan
zoutmelde
trostomaatjes
zonnevisfilets
waterkers