Maak een hollandaisesaus: klop 3 eidooiers luchtig op met witte balsamico en witte wijn, au bain marie. Voeg kleine scheutjes geklaarde boter toe tot de saus licht en smeuïg is.De groene couscous: pureer een volledig bussel peterselie met een glas groentebouillon. Warm op. Giet de warme bouillon over het couscousgraan en laat wellen. Meng met een paar lepels zachte boter en zet de schaal met couscous een vijftal minuutjes in de microgolfoven op 750 W. Roer de granen los met een vork.
Zoutmelde is een zeegroente die verkrijgbaar is van juli tot oktober.Zonnevis is een reatief dure vis, maar dat hangt ook een beetje af van de aanvoer.Die gebeurt in principe het ganse jaar door, maar er zijn wel wisselende periodes van schaarste. Je kan het visje mooi krokant bakken als je het vel met het zonnetje laat zitten.
Was de zoutmelde en stoof ze in een pan met een beetje boter tot de blaadjes glanzend groen zijn. Pof de trostomaatjes door ze in een schaal in een paar minuten in de heteluchtoven te zetten tot ze barsten.Bak de zonnevisfilets in boter en breng op smaak met peper en zout. Reken op 4 minuten per kant.Op het bord: maak een bedje van zoutmelde. Leg daarop de couscous met een vierkante ring. Leg er een stukje vis op, oversaus en werk af met waterkers en gepofte trostomaatjes.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Maak een hollandaisesaus: klop 3 eidooiers luchtig op met witte balsamico en witte wijn, au bain marie. Voeg kleine scheutjes geklaarde boter toe tot de saus licht en smeuïg is.De groene couscous: pureer een volledig bussel peterselie met een glas groentebouillon. Warm op. Giet de warme bouillon over het couscousgraan en laat wellen. Meng met een paar lepels zachte boter en zet de schaal met couscous een vijftal minuutjes in de microgolfoven op 750 W. Roer de granen los met een vork.
Was de zoutmelde en stoof ze in een pan met een beetje boter tot de blaadjes glanzend groen zijn. Pof de trostomaatjes door ze in een schaal in een paar minuten in de heteluchtoven te zetten tot ze barsten.Bak de zonnevisfilets in boter en breng op smaak met peper en zout. Reken op 4 minuten per kant.Op het bord: maak een bedje van zoutmelde. Leg daarop de couscous met een vierkante ring. Leg er een stukje vis op, oversaus en werk af met waterkers en gepofte trostomaatjes.
Zoutmelde is een zeegroente die verkrijgbaar is van juli tot oktober.Zonnevis is een reatief dure vis, maar dat hangt ook een beetje af van de aanvoer.Die gebeurt in principe het ganse jaar door, maar er zijn wel wisselende periodes van schaarste. Je kan het visje mooi krokant bakken als je het vel met het zonnetje laat zitten.
eieren1 elwitte balsamico20 cl witte wijn100 g boterpeterselie
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!