De foto onder is dan weer een meer
feestelijke presentatie, waarbij de forel
gefileerd wordt. Zo hoeven je gasten aan tafel
niet te prutsen met kop, vel en graten. De
spekjes zijn weggelaten, de gebakken
aardappelschijven worden op frietjes
gesneden en de afwerking gebeurt met
geklaarde boter.
forel met
amandelen
citroen
peterselie
sjalotjes
boter
olijfolie
peter & zout
Was de forel, bevochtig met melk en bestuif
met bloem. Bak de vis 4 minuten aan elke kant
in boter met olie. Rooster de geschaafde
amandelen in een droge pan. Voeg boter en
gehakte peterselie toe en roerbak nog even.
Leg een forel op een bord, verwijder het vel
tussen kop en staart en schep de amandelen
bovenop. Garneer eventueel met
citroenpartjes.
Tot daar de basisbereiding. Je kan het gerecht
verder een persoonlijke toets geven. Op de foto
(boven) werd het bord afgewerkt met een paar
glazig gebakken sjalotjes, krokant gebakken
spekjes en gebakken aardappelschijven.
creatief koken > erfgoedgerechten >
vis en zeevruchten
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.