forel met amandelen
De foto onder is dan weer een meer feestelijke presentatie, waarbij de forel gefileerd wordt. Zo hoeven je gasten aan tafel niet te prutsen met kop, vel en graten. De spekjes zijn weggelaten, de gebakken aardappelschijven worden op frietjes gesneden en de afwerking gebeurt met geklaarde boter.

forel met amandelen

citroen peterselie sjalotjes boter olijfolie peter & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige forel met amandelen
Was de forel, bevochtig met melk en bestuif met bloem. Bak de vis 4 minuten aan elke kant in boter met olie. Rooster de geschaafde amandelen in een droge pan. Voeg boter en gehakte peterselie toe en roerbak nog even. Leg een forel op een bord, verwijder het vel tussen kop en staart en schep de amandelen bovenop. Garneer eventueel met citroenpartjes. Tot daar de basisbereiding. Je kan het gerecht verder een persoonlijke toets geven. Op de foto (boven) werd het bord afgewerkt met een paar glazig gebakken sjalotjes, krokant gebakken spekjes en gebakken aardappelschijven.
print
forel amandelen melk vloeiende bloem spekjes
De foto onder is dan weer een meer feestelijke presentatie, waarbij de forel gefileerd wordt. Zo hoeven je gasten aan tafel niet te prutsen met kop, vel en graten. De spekjes zijn weggelaten, de gebakken aardappelschijven worden op frietjes gesneden en de afwerking gebeurt met geklaarde boter.

forel met

amandelen

citroen peterselie sjalotjes boter olijfolie peter & zout
Was de forel, bevochtig met melk en bestuif met bloem. Bak de vis 4 minuten aan elke kant in boter met olie. Rooster de geschaafde amandelen in een droge pan. Voeg boter en gehakte peterselie toe en roerbak nog even. Leg een forel op een bord, verwijder het vel tussen kop en staart en schep de amandelen bovenop. Garneer eventueel met citroenpartjes. Tot daar de basisbereiding. Je kan het gerecht verder een persoonlijke toets geven. Op de foto (boven) werd het bord afgewerkt met een paar glazig gebakken sjalotjes, krokant gebakken spekjes en gebakken aardappelschijven.
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 forel
kruimelpad
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassende gerechten:
de              passie Creatief Koken kookvurige
forel amandelen melk vloeiende bloem spekjes