tomatensoep met balletjes
Kuis en snijd de soepgroenten. Stoof eerst de ui aan in een beetje boter. Voeg geplet knoflook toe en daarna de selder en wortelen. Laat even verder stoven onder deksel. Maak ondertussen een kruidentuiltje met tijm, rozemarijn, laurier en peterseliestengels. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze bij de gestoofde soepgroenten. Vul aan met water en leg het soepvlees en het kruidentuiltje erbij. Roer nog een paar flinke eetlepels tomatenconcentraat door de soep en kruid af met peper, zout en een mespuntje cayennepeper.

tomatensoep met balletjes

ingrediënten - info verse tomaten groene selder ui knoflook wortelen verse tijm takje rozemarijn groentebouillon
Laat de soep een uurtje sudderen. Haal er dan het soepvlees en het tuiltje uit en zet er de handmixer in. Giet door een zeef en druk het vocht zoveel als mogelijk uit de pulp.  Draai vleesballetjes ter grootte van een knikker en kook ze gaar in groentebouillon. Ze zijn gaar als ze drijven. Schep ze uit het kookvocht, laat even uitdampen en bak ze dan in wat hete boter. Doe ze bij de soep.   Nu kan je kiezen om er al dan niet room aan toe te voegen. Je kan de room ook apart serveren aan tafel. Werk af in het bord met plukjes peterselie.
peterselie laurier soepvlees met been tomatenconcentraat peper & zout cayennepeper room gemengd gehakt boter
Creatief Koken de              passie kookvurige
print
Kuis en snijd de soepgroenten. Stoof eerst de ui aan in een beetje boter. Voeg geplet knoflook toe en daarna de selder en wortelen. Laat even verder stoven onder deksel. Maak ondertussen een kruidentuiltje met tijm, rozemarijn, laurier en peterseliestengels. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze bij de gestoofde soepgroenten. Vul aan met water en leg het soepvlees en het kruidentuiltje erbij. Roer nog een paar flinke eetlepels tomatenconcentraat door de soep en kruid af met peper, zout en een mespuntje cayennepeper.

tomatensoep

met balletjes

ingrediënten - info verse tomaten groene selder ui knoflook wortelen verse tijm takje rozemarijn groentebouillon
Laat de soep een uurtje sudderen. Haal er dan het soepvlees en het tuiltje uit en zet er de handmixer in. Giet door een zeef en druk het vocht zoveel als mogelijk uit de pulp.  Draai vleesballetjes ter grootte van een knikker en kook ze gaar in groentebouillon. Ze zijn gaar als ze drijven. Schep ze uit het kookvocht, laat even uitdampen en bak ze dan in wat hete boter. Doe ze bij de soep.   Nu kan je kiezen om er al dan niet room aan toe te voegen. Je kan de room ook apart serveren aan tafel. Werk af in het bord met plukjes peterselie.
peterselie laurier soepvlees met been tomatenconcentraat peper & zout cayennepeper room gemengd gehakt boter
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige