ravioli met
polpette van hert
uienpoeder
salie
rozemarijn
laurier
kruidnagel
jeneverbes
vijgenconfit
mosterd
tomatenpuree
room
vloeiende bloem
lente-ui
parmezaan
wildfond
Op het bord: een spiegel saus, een viertal
polpette en een paar raviolikussentjes. Werk af
met gesnipperde lente-uitjes, gesneden
teentjes zwarte knoflook en schaafsel van
parmezaan.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met hertenvlees:
Polpette. Meng fijngehakt hertenvlees met
gedroogde geroosterde uisnippers,
knoflookpoeder, uipoeder en nootmuskaat.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Vorm gehaktballetjes van het mengsel.
Pocheer ze in wildfond. Ze zijn klaar als ze
komen bovendrijven. Laat ze uitlekken en
afkoelen tot lauw. Bak ze daarna rondom
goudbruin in bruisende boter.
Ravioli pasta. Koop verse lasagnevellen of
maak ze zelf in een pastamachine. Voeg in dat
geval 2 eetlepels kurkuma toe aan 350 gram
pastabloem. Dat zorgt voor een mooie gele
kleur, zonder de smaak te beïnvloeden. Draai
de pasta volgens de instructies voor de
machine met de juiste hoeveelheid eieren en
water.
Ravioli vulling. Laat gedroogde veenbessen
weken in zoete marsalawijn. Rooster een
handvol pijnboompitjes. Snipper een tiental
teentjes gefermenteerd knoflook. Stort deze
drie ingrediënten in een blender en pureer tot
een vaste droge massa.
Steek met een ring rondjes uit de verse vellen
lasagne. Vul ze met een koffielepeltje vulling,
plooi dicht, verzegel de rand met een vork en
kook ze een viertal minuutjes in kokend water.
Saus. Laat de wildfond inkoken die gebruikt
werd om de vleesballetjes te pocheren. Leg er
een takje rozemarijn en een blaadje laurier bij.
Kruid verder af met kruidnagel, jeneverbes,
salie, peper en zout. Voeg een paar eetlepels
vijgenconfit, tomatenpuree en mosterd toe.
Zeef de ingekookte saus, meng met een flinke
scheut room en bind met vloeiende bloem
opgelost in water.
hertenvlees
geroosterde uitjes
uienpoeder
nootmuskaat
peper en zout
00-pastabloem
eieren
kurkumma
gedroogde
veenbessen
marsala
pijnboompitjes
zwarte knoflook