vijgencompote met abrikozen en kaneel

vijgencompote met abrikozen en kaneel

20 cl marsala wijn 4 g agar agar 1 koffielepel kaneelpoeder
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd ze in vier delen. Snipper de gedroogde abrikozen. Doe beiden in een kookpot en giet er een glas marsala bij. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen onder halfgesloten deksel. Voeg een koffielepeltje kaneelpoeder toe en 4 gram agar agar. Laat nog een minuutje doorkoken. Zet af het vuur, de handmixer in de pot en pureer de bereiding. Laat nog even uitdampen en afkoelen. Schep de compote dan in glazen potjes. Klaar voor gebruik!
Vijgencompote, of zo je wil, vijgenconfituur met abrikozen en kaneel. Er zitten géén toegevoegde suikers in, behalve in de zoete marsala uiteraard en dat scheelt een pak calorieën tegenover een industrieel product. Het bindmiddel is agar agar, een plantaardige vervanger van gelatine. Probeer deze delicatesse te bewaren voor het wildseizoen en de feestdagen. Lekker als begeleiding bij zelfgemaakte wildpaté bijvoorbeeld…
Creatief Koken de              passie kookvurige
40 verse vijgen 200 g gedroogde abrikozen
print

vijgencompote met

abrikozen en kaneel

20 cl marsala wijn 4 g agar agar 1 koffielepel kaneelpoeder
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd ze in vier delen. Snipper de gedroogde abrikozen. Doe beiden in een kookpot en giet er een glas marsala bij. Breng aan de kook en laat een half uurtje sudderen onder halfgesloten deksel. Voeg een koffielepeltje kaneelpoeder toe en 4 gram agar agar. Laat nog een minuutje doorkoken. Zet af het vuur, de handmixer in de pot en pureer de bereiding. Laat nog even uitdampen en afkoelen. Schep de compote dan in glazen potjes. Klaar voor gebruik!
Vijgencompote, of zo je wil, vijgenconfituur met abrikozen en kaneel. Er zitten géén toegevoegde suikers in, behalve in de zoete marsala uiteraard en dat scheelt een pak calorieën tegenover een industrieel product. Het bindmiddel is agar agar, een plantaardige vervanger van gelatine. Probeer deze delicatesse te bewaren voor het wildseizoen en de feestdagen. Lekker als begeleiding bij zelfgemaakte wildpaté bijvoorbeeld…
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: vijgen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige
40 verse vijgen 200 g gedroogde abrikozen