vijgencompote met
abrikozen en kaneel
40 verse vijgen
200 g gedroogde
abrikozen
20 cl marsala wijn
4 g agar agar
1 koffielepel
kaneelpoeder
Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd
ze in vier delen. Snipper de gedroogde
abrikozen. Doe beiden in een kookpot en giet
er een glas marsala bij. Breng aan de kook en
laat een half uurtje sudderen onder
halfgesloten deksel. Voeg een koffielepeltje
kaneelpoeder toe en 4 gram agar agar. Laat
nog een minuutje doorkoken.
Zet af het vuur, de handmixer in de pot en
pureer de bereiding. Laat nog even uitdampen
en afkoelen. Schep de compote dan in glazen
potjes. Klaar voor gebruik!
Vijgencompote, of zo je wil, vijgenconfituur
met abrikozen en kaneel. Er zitten géén
toegevoegde suikers in, behalve in de zoete
marsala uiteraard en dat scheelt een pak
calorieën tegenover een industrieel product.
Het bindmiddel is agar agar, een
plantaardige vervanger van gelatine.
Probeer deze delicatesse te bewaren voor
het wildseizoen en de feestdagen. Lekker
als begeleiding bij zelfgemaakte wildpaté
bijvoorbeeld…
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.