hertenbiefstukjes
met Armagnac
Bak de steaks. Doe olijfolie in een pan en laat
heet worden zonder te roken. Leg de steaks
erin met een tang en vermijd om in het vlees te
prikken. Schroei het vlees dicht langs beide
zijden en doe er nu een klont boter bij.
Bak de biefstukjes, 2 minuten voor saignant, 4
voor à point en 6 voor bien cuit. Kruid met
peper en zout en verpak het vlees in
aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten.
Haal het uit de folie en zet voor het opdienen
nog een paar minuten in een hete oven op
185°C.
Het gerechtje wordt (op de foto) afgewerkt
met een puree van zoete aardappel. Deze
wordt gepresenteerd in individuele
ovenschoteltjes, gegratineerd met
paneermeel.
Tot slot zijn er de rolletjes van boontjes in
spek. Maar andere, niet zoete
groentebereidingen passen er ook bij.
Maak pruimenpuree. Haal de pitten uit de
pruimen, doe ze in een hoog recipiënt en zet er
de staafmixer in tot je een fijne moes bekomt.
Saus: ontvet de pan en deglaceer met
wildfond. Zeef en voeg de rest van de
wildfond, Armagnac, een scheut witte
balsamico en pruimenmoes aan toe. Laat
inkoken en zeef de saus opnieuw. Giet er een
extra scheut Armagnac bij en bind indien nodig.
Op het bord: een steak deels overgoten met
pruimensaus. Dien op met een puree en
groentebereiding naar keuze.
pruimen
witte balsamico
boter
peper & zout
olijfolie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.