hertenbiefstukjes met Armagnac
Bak de steaks. Doe olijfolie in een pan en laat heet worden
zonder te roken. Leg de steaks erin met een tang en vermijd
om in het vlees te prikken. Schroei het vlees dicht langs beide
zijden en doe er nu een klont boter bij.
Bak de biefstukjes, 2 minuten voor saignant, 4 voor à point en
6 voor bien cuit. Kruid met peper en zout en verpak het vlees
in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Haal het uit
de folie en zet voor het opdienen nog een paar minuten in een
hete oven op 185°C.
Het gerechtje wordt (op de foto) afgewerkt met een puree
van zoete aardappel. Deze wordt gepresenteerd in
individuele ovenschoteltjes, gegratineerd met paneermeel.
Tot slot zijn er de rolletjes van boontjes in spek. Maar
andere, niet zoete groentebereidingen passen er ook bij.
pruimen
witte balsamico
boter
peper & zout
olijfolie
Maak pruimenpuree. Haal de pitten uit de pruimen, doe ze in
een hoog recipiënt en zet er de staafmixer in tot je een fijne
moes bekomt.
Saus: ontvet de pan en deglaceer met wildfond. Zeef en voeg
de rest van de wildfond, Armagnac, een scheut witte
balsamico en pruimenmoes aan toe. Laat inkoken en zeef de
saus opnieuw. Giet er een extra scheut Armagnac bij en bind
indien nodig.
Op het bord: een steak deels overgoten met pruimensaus.
Dien op met een puree en groentebereiding naar keuze.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.