witte wijn court bouillon mascarpone verse peterselie gedroogde peterselie peper en zout kerstomaatjes gruyère parmezaan

Oostends vispannetje met zeeduivel

Onder de benaming ‘Oostends vispannetje’ worden heel wat receptjes op het internet gezet. De gemeen- schappelijke ingrediënten zijn (meestal) grijze garnaaltjes, champignons, uien en een saus op basis van een roux met witte wijn en visbouillon. Voilà, deze versie met kerstomaatjes en gedroogde uitjes misstaat dus niet in het rijtje…
Oostends vispannetje met zeeduivel
de              passie Creatief Koken kookvurige
Assemblage. Neem vispannetjes en verdeel er de vismoten in. Vul aan met gepelde grijze garnaaltjes en gehalveerde kerstomaatjes. Schep er de saus over tot de schaaltjes gevuld zijn. Dek de schaaltjes af met een mix van geraspte gruyère, parmezaan en paneermeel. Leg bovenop een eetlepel gedroogde gebakken uitjes. Zet de vispannetjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Afwerking. Werk de schaaltjes af met plukjes verse peterselie, gepelde grijze garnaaltjes en wat gebakken uitjes. Serveer met een gegratineerd aardappelpannetje of stokbrood.
Voorbereiding. Hak een paar uien en een halve bol knoflookteentjes grof in de blender. Snijd een half bakje witte champignons in schijfjes. Bak alles samen in een kleefpan met een flinke klont boter. De uien mogen licht kleuren. Zet de bereiding even langs de kant. Maak een courtbouillon. Fileer de zeeduivel. Pocheer de stukken vis in de bouillon. Snijd ze daarna in stukken van een drietal centimeter dik. Bewaar de vis afgedekt tot verder gebruik. Bewaar de bouillon. Maak een roux van gelijke delen boter en vloeiende bloem. Laat even doorbakken om de bloemsmaak te neutraliseren. Verdun de roux met warme visbouillon. Voeg in gelijke hoeveelheden witte wijn en mascarpone toe. Kruid bij naar smaak met peper, zout en gedroogde peterselie. Roer de ui- champignonbereiding door de saus.
print
zeeduivel (lotte) grijze garnaaltjes uien knoflook witte champignons boter vloeiende bloem

Oostends

vispannetje

met zeeduivel

witte wijn court bouillon mascarpone verse peterselie gedroogde peterselie peper en zout kerstomaatjes gruyère parmezaan
Onder de benaming ‘Oostends vispannetje’ worden heel wat receptjes op het internet gezet. De gemeenschappelijke ingrediënten zijn (meestal) grijze garnaaltjes, champignons, uien en een saus op basis van een roux met witte wijn en visbouillon. Voilà, deze versie met kerstomaatjes en gedroogde uitjes misstaat dus niet in het rijtje…
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
zeeduivel  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met zeeduivel/staartvis/lotte:
Voorbereiding. Hak een paar uien en een halve bol knoflookteentjes grof in de blender. Snijd een half bakje witte champignons in schijfjes. Bak alles samen in een kleefpan met een flinke klont boter. De uien mogen licht kleuren. Zet de bereiding even langs de kant. Maak een courtbouillon. Fileer de zeeduivel. Pocheer de stukken vis in de bouillon. Snijd ze daarna in stukken van een drietal centimeter dik. Bewaar de vis afgedekt tot verder gebruik. Bewaar de bouillon. Maak een roux van gelijke delen boter en vloeiende bloem. Laat even doorbakken om de bloemsmaak te neutraliseren. Verdun de roux met warme visbouillon. Voeg in gelijke hoeveelheden witte wijn en mascarpone toe. Kruid bij naar smaak met peper, zout en gedroogde peterselie. Roer de ui- champignonbereiding door de saus.
Assemblage. Neem vispannetjes en verdeel er de vismoten in. Vul aan met gepelde grijze garnaaltjes en gehalveerde kerstomaatjes. Schep er de saus over tot de schaaltjes gevuld zijn. Dek de schaaltjes af met een mix van geraspte gruyère, parmezaan en paneermeel. Leg bovenop een eetlepel gedroogde gebakken uitjes. Zet de vispannetjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Afwerking. Werk de schaaltjes af met plukjes verse peterselie, gepelde grijze garnaaltjes en wat gebakken uitjes. Serveer met een gegratineerd aardappelpannetje of stokbrood.
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
zeeduivel (lotte) grijze garnaaltjes uien knoflook witte champignons boter vloeiende bloem