worteltagliatelle
met Siciliaanse saus
komijnzaadjes
chilivlokken
gedroogde
peterselie
bicarbonaat voor
voeding
peper en zout
wortelen
olijfolie
parmezaan
verse peterselie
lente-uitjes
Onder de benaming ‘Siciliaanse saus’
worden heel wat receptjes op het internet
gezet. Waarschijnlijk zullen échte Sicilianen
van de meeste daarvan verbaasd opkijken,
wegens hen totaal onbekend. Misschien
reageren ze ook zo op deze versie. Die is
wel gebaseerd op een recept van een
familielid van ons, die van Siciliaanse
origine is. Met één verschil: dit is de
vegetarische versie, waarbij het gemalen
rundsvlees vervangen is door quorn.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
Worteltagliatelle. Schil de wortelen en snijd of
draai er dunne slierten van in de foodprocessor
of snijd ze manueel in dunne lintjes. Stoom de
worteltagliatelle 1 minuutje op maximum
vermogen in de microgolfoven of tot beetgaar in
kokend water. Giet af, laat uitlekken en roer om
met een flinke scheut olijfolie. Houd warm tot
het afwerken en opdienen.
Maak de saus. Snipper sjalotjes en
knoflookteentjes. Fruit beiden samen in wat
olijfolie en voeg na een minuutje de brokjes
quorn toe. Roerbak een paar minuutjes tot de
quorn begint te kleuren. Voeg dan toe: een half
glas rode wijn, een busje passata, een potje
tomatenpuree en een bokaaltje doperwtjes.
Meng goed en laat de bereiding sudderen.
Breng op smaak met een eetlepel bicarbonaat,
gedroogde tijm, gedroogde peterselie,
komijnzaadjes en chilivlokjes. En uiteraard
peper en zout.
Op het bord. Leg een nestje worteltagliatelle
op een voorverwarmd bord. Schep daarop een
lepel van de saus. Werk af met gesnipperde
lente-uitjes, plukjes peterselie en
parmezaanschilfers.
sjalot
knoflook
quorn
passata
tomatenpuree
doperwtjes
rode wijn
tijm