parelhoen met mandarijntjessaus
ingrediënten - info
parelhoenfilets
mandarijntjes
Mandarine Napoleon
De tweede saus. Breng een hoeveelheid mandarijntjessap
aan de kook samen met evenveel Mandarine Napoleon. Laat
even doorkoken en bind de saus dan met maïszetmeel
opgelost in water.
Op het bord. Een filet van parelhoen. Oversaus de linker helft
met de eerste saus en de andere helft met de tweede saus. Je
kan ook de sausjes apart serveren in afzonderlijke
sauspannetjes.
Werk het bord af met op schijfjes gesneden mandarijntjes.
Geef hierbij groenten en aardappelbereidingen naar keuze of
zoals hier een aardappelgratin en gesmoord witloof.
Kruid de parelhoenfilets met peper en zout en bak ze rondom
bruin in boter in een kleefpan. Giet er een half glas water en
evenveel Mandarine Napoleon bij en sluit de pan af met een
deksel. Verminder het vuur en laat nog 10 minuutjes sudderen.
Zet de pan daarna en nog steeds afgedekt, weg van het vuur en
laat 10 minuutjes rusten.
De eerste saus. Breng kippenbouillon met half zoveel culinaire
room aan de kook en reduceer. Giet er naar smaak het sap bij
van uitgeperste mandarijntjes en een glas Mandarine Napoleon.
Laat opnieuw inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bind
de saus met een eetlepel maïszetmeel opgelost in water.