citroen
lasagnevellen
kerstomaatjes
lente-uien
rode basilicum
bloedzuring
dille
peterselie
peper en zout
ingrediënten - info
pijnboompitjes
knoflook
basilicum
Parmezaan
olijfolie
verse zalm
witte balsamico
open lasagne met verse zalm
Maak pesto: rooster een handvol pijnboompitjes in een droge
pan en doe ze in een vijzel, samen met een paar geplette
knoflookteentjes, blaadjes verse basilicum en een paar
eetlepels geraspte Parmezaan. Giet er wat olijfolie bij en
stamp fijn.
Marineer de zalmmoten een uurtje in een marinade van witte
balsamico, citroensap en olijfolie. Bewaar nadien de
marinade.
Verwarm de oven op 185°C. Haal de zalmmoten uit de
marinade en leg ze in een ovenschotel, ingevet met
olijfoliespray. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschotel 15
tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de
moten. Zet de laatste twee minuten de ovengrill op. Controleer
de garing en corrigeer indien nodig.
Kook de lasagnevellen. Bestuif een handvol kerstomaatjes met
olijfoliespray. Laat ze poffen in een hete grillpan. Snijd een
paar lente-uitjes in de lengte doormidden, bestuif met olijfolie
en bak tot ze een grillpatroon krijgen in een droge grillpan.
Klop de marinade op tot een vinaigrette met een staafmixer.
Warm de pesto en de vinaigrette even op, bijvoorbeeld in de
oven die nog warm zal hebben na het bakken van de vis.
Op het bord: verwarm de borden vooraf. Leg op elke bord een
slordig geplooid vel gekookte lasagne met daarop wat pesto.
Daarop een stuk zalm, een weer een lepeltje pesto en een
paar lenteuitjes. Herhaal dit met een nieuwe laag bovenop.
Sluit af met een vel lasagne, pesto en daarop geraspte
Parmezaan.
Werk af met de gepofte trostomaatjes, rode basilicum,
bloedzuring, daslook, dille, peterselie, ontvelde
tomatenblokjes, gesnipperd groen van lente-ui en rondom
toefjes vinaigrette.