asperges met daslook
grijze garnaaltjes hollandaise aardappelen boter olijfolie nootmuskaat peper en zout room

asperges met daslook

Schil de asperges grondig om de harde vezels te verwijderen. Stoom ze gaar in 10 tot 15 minuten, naargelang de hoeveelheid en de dikte van de asperges. Zet ze warm weg tot op het moment van de bordvulling. Kook een paar eieren, laat afkoelen en hak ze fijn. Snipper een paar stengels bieslook. Snipper een uitje of een sjalotje fijn. Maak een aardappelpuree. Kook de aardappelen gaar. Plet ze en voeg room, boter en een eigeel toe. Zet de staafmixer in de kookpot en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Snipper de blaadjes daslook. Bewaar er een paar en frituur die in een lepeltje olijfolie in een pannetje. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pocheer een eitje per persoon. Maak een hollandaise sausje.
Daslook of wilde look is slecht een korte periode beschikbaar. De meimaand is ideaal om er iets mee te doen. Hier twee toepassingen: gewoon vers gesneden, waardoor de volle smaak goed tot z’n recht komt. Daarnaast gefrituurd, hetgeen meer een decoratief nut heeft.
Op het bord. Verwarm de borden voor gebruik. Leg er een 5 tot 6 asperges per bord op. Dresseer de andere ingrediënten naar eigen inzicht en inspiratie: de hollandaise, gerookte zalm, gehakte eitjes, gepocheerde eitjes, gesnipperde uitjes, aardappelpuree, grijze garnaaltjes, gesnipperd bieslook, gesnipperde en gefrituurde daslook.
witte asperges eieren gerookte zalm uien bieslook daslook
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

asperges

met daslook

Schil de asperges grondig om de harde vezels te verwijderen. Stoom ze gaar in 10 tot 15 minuten, naargelang de hoeveelheid en de dikte van de asperges. Zet ze warm weg tot op het moment van de bordvulling. Kook een paar eieren, laat afkoelen en hak ze fijn. Snipper een paar stengels bieslook. Snipper een uitje of een sjalotje fijn. Maak een aardappelpuree. Kook de aardappelen gaar. Plet ze en voeg room, boter en een eigeel toe. Zet de staafmixer in de kookpot en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Snipper de blaadjes daslook. Bewaar er een paar en frituur die in een lepeltje olijfolie in een pannetje. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pocheer een eitje per persoon. Maak een hollandaise sausje.
grijze garnaaltjes hollandaise aardappelen boter olijfolie nootmuskaat peper en zout room
Daslook of wilde look is slecht een korte periode beschikbaar. De meimaand is ideaal om er iets mee te doen. Hier twee toepassingen: gewoon vers gesneden, waardoor de volle smaak goed tot z’n recht komt. Daarnaast gefrituurd, hetgeen meer een decoratief nut heeft.
Op het bord. Verwarm de borden voor gebruik. Leg er een 5 tot 6 asperges per bord op. Dresseer de andere ingrediënten naar eigen inzicht en inspiratie: de hollandaise, gerookte zalm, gehakte eitjes, gepocheerde eitjes, gesnipperde uitjes, aardappelpuree, grijze garnaaltjes, gesnipperd bieslook, gesnipperde en gefrituurde daslook.
witte asperges eieren gerookte zalm uien bieslook daslook
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 daslook
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige