asperges
met daslook
Schil de asperges grondig om de harde vezels
te verwijderen. Stoom ze gaar in 10 tot 15
minuten, naargelang de hoeveelheid en de
dikte van de asperges. Zet ze warm weg tot op
het moment van de bordvulling.
Kook een paar eieren, laat afkoelen en hak ze
fijn. Snipper een paar stengels bieslook.
Snipper een uitje of een sjalotje fijn.
Maak een aardappelpuree. Kook de
aardappelen gaar. Plet ze en voeg room, boter
en een eigeel toe. Zet de staafmixer in de
kookpot en pureer. Breng op smaak met
nootmuskaat, peper en zout.
Snipper de blaadjes daslook. Bewaar er een
paar en frituur die in een lepeltje olijfolie in een
pannetje. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pocheer een eitje per persoon. Maak een
hollandaise sausje.
grijze garnaaltjes
hollandaise
aardappelen
boter
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
room
Daslook of wilde look is slecht een korte
periode beschikbaar. De meimaand is ideaal
om er iets mee te doen. Hier twee
toepassingen: gewoon vers gesneden,
waardoor de volle smaak goed tot z’n recht
komt. Daarnaast gefrituurd, hetgeen meer
een decoratief nut heeft.
Op het bord. Verwarm de borden voor gebruik.
Leg er een 5 tot 6 asperges per bord op.
Dresseer de andere ingrediënten naar eigen
inzicht en inspiratie: de hollandaise, gerookte
zalm, gehakte eitjes, gepocheerde eitjes,
gesnipperde uitjes, aardappelpuree, grijze
garnaaltjes, gesnipperd bieslook, gesnipperde
en gefrituurde daslook.
witte asperges
eieren
gerookte zalm
uien
bieslook
daslook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: