asperges met daslook
grijze garnaaltjes hollandaise aardappelen boter olijfolie nootmuskaat peper en zout room
ingrediënten - info witte asperges eieren gerookte zalm uien bieslook daslook

asperges met daslook

Schil de asperges grondig om de harde vezels te verwijderen. Stoom ze gaar in 10 tot 15 minuten, naargelang de hoeveelheid en de dikte van de asperges. Zet ze warm weg tot op het moment van de bordvulling. Kook een paar eieren, laat afkoelen en hak ze fijn. Snipper een paar stengels bieslook. Snipper een uitje of een sjalotje fijn. Maak een aardappelpuree. Kook de aardappelen gaar. Plet ze en voeg room, boter en een eigeel toe. Zet de staafmixer in de kookpot en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Snipper de blaadjes daslook. Bewaar er een paar en frituur die in een lepeltje olijfolie in een pannetje. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pocheer een eitje per persoon. Maak een hollandaise sausje.
Daslook of wilde look is slecht een korte periode beschikbaar. De meimaand is ideaal om er iets mee te doen. Hier twee toepassingen: gewoon vers gesneden, waardoor de volle smaak goed tot z’n recht komt. Daarnaast gefrituurd, hetgeen meer een decoratief nut heeft.
Op het bord. Verwarm de borden voor gebruik. Leg er een 5 tot 6 asperges per bord op. Dresseer de andere ingrediënten naar eigen inzicht en inspiratie: de hollandaise, gerookte zalm, gehakte eitjes, gepocheerde eitjes, gesnipperde uitjes, aardappelpuree, grijze garnaaltjes, gesnipperd bieslook, gesnipperde en gefrituurde daslook.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

asperges

met daslook

Schil de asperges grondig om de harde vezels te verwijderen. Stoom ze gaar in 10 tot 15 minuten, naargelang de hoeveelheid en de dikte van de asperges. Zet ze warm weg tot op het moment van de bordvulling. Kook een paar eieren, laat afkoelen en hak ze fijn. Snipper een paar stengels bieslook. Snipper een uitje of een sjalotje fijn. Maak een aardappelpuree. Kook de aardappelen gaar. Plet ze en voeg room, boter en een eigeel toe. Zet de staafmixer in de kookpot en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Snipper de blaadjes daslook. Bewaar er een paar en frituur die in een lepeltje olijfolie in een pannetje. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pocheer een eitje per persoon. Maak een hollandaise sausje.
Bereiding
grijze garnaaltjes hollandaise aardappelen boter olijfolie nootmuskaat peper en zout room
ingrediënten - info witte asperges eieren gerookte zalm uien bieslook daslook
Daslook of wilde look is slecht een korte periode beschikbaar. De meimaand is ideaal om er iets mee te doen. Hier twee toepassingen: gewoon vers gesneden, waardoor de volle smaak goed tot z’n recht komt. Daarnaast gefrituurd, hetgeen meer een decoratief nut heeft.
Op het bord. Verwarm de borden voor gebruik. Leg er een 5 tot 6 asperges per bord op. Dresseer de andere ingrediënten naar eigen inzicht en inspiratie: de hollandaise, gerookte zalm, gehakte eitjes, gepocheerde eitjes, gesnipperde uitjes, aardappelpuree, grijze garnaaltjes, gesnipperd bieslook, gesnipperde en gefrituurde daslook.
Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige