groene selder uien lente-uitjes kappertjes kerstomaatjes knoflook verse dragon gedroogde peterselie dille peper & zout citroen

skrei in de oven

Kuis en snijd de prei, groene selder en wortelen in staafjes. Snijd uien in halvemaantjes. Pel een paar knoflookteentjes en plet ze. Snijd een venkel in dunne schijfjes. Stoof de uien met het knoflook in wat boter. Voeg dan de groentestaafjes toe en laat verder stoven onder deksel. Voeg daarna een paar eetlepels kappertjes, een glas witte wijn, evenveel visbouillon en ongeveer 25 cl zure room toe. Kruid met peper, zout, gedroogde peterselie, dille en gesnipperde dragon. Leg er een paar kerstomaatjes bij. Bestuif de vismoten met olijfoliespray en kruid met peper en gedroogd zeewier indien beschikbaar. Leg ze bovenop de bereiding in de pot. Zet die onafgedekt 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
Bestuif de schijfjes venkel met olijfolie en grill ze aan beide kanten krokant in een droge grillpan. Op het bord. Een bodemlaag van gestoofde groenten met daarop een stuk skrei en een paar stukken gegrilde venkel. Werk af met gesneden lente-uitjes, verse dragon en wat seldergroen.
skrei in de oven
skrei op vel gedroogd zeewier boter olijfolie zure room witte wijn visbouillon venkel prei wortelen
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

skrei in de oven

Kuis en snijd de prei, groene selder en wortelen in staafjes. Snijd uien in halvemaantjes. Pel een paar knoflookteentjes en plet ze. Snijd een venkel in dunne schijfjes. Stoof de uien met het knoflook in wat boter. Voeg dan de groentestaafjes toe en laat verder stoven onder deksel. Voeg daarna een paar eetlepels kappertjes, een glas witte wijn, evenveel visbouillon en ongeveer 25 cl zure room toe. Kruid met peper, zout, gedroogde peterselie, dille en gesnipperde dragon. Leg er een paar kerstomaatjes bij. Bestuif de vismoten met olijfoliespray en kruid met peper en gedroogd zeewier indien beschikbaar. Leg ze bovenop de bereiding in de pot. Zet die onafgedekt 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
groene selder uien lente-uitjes kappertjes kerstomaatjes knoflook verse dragon gedroogde peterselie dille peper & zout citroen
Bestuif de schijfjes venkel met olijfolie en grill ze aan beide kanten krokant in een droge grillpan. Op het bord. Een bodemlaag van gestoofde groenten met daarop een stuk skrei en een paar stukken gegrilde venkel. Werk af met gesneden lente-uitjes, verse dragon en wat seldergroen.
skrei op vel gedroogd zeewier boter olijfolie zure room witte wijn visbouillon venkel prei wortelen
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 skrei
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige