groene selder
uien
lente-uitjes
kappertjes
kerstomaatjes
knoflook
verse dragon
gedroogde peterselie
dille
peper & zout
citroen
ingrediënten - info
skrei op vel
gedroogd zeewier
boter
olijfolie
zure room
witte wijn
visbouillon
venkel
prei
wortelen
skrei in de oven
Kuis en snijd de prei, groene selder en wortelen in staafjes.
Snijd uien in halvemaantjes. Pel een paar knoflookteentjes en
plet ze. Snijd een venkel in dunne schijfjes.
Stoof de uien met het knoflook in wat boter. Voeg dan de
groentestaafjes toe en laat verder stoven onder deksel. Voeg
daarna een paar eetlepels kappertjes, een glas witte wijn,
evenveel visbouillon en ongeveer 25 cl zure room toe. Kruid
met peper, zout, gedroogde peterselie, dille en gesnipperde
dragon. Leg er een paar kerstomaatjes bij.
Bestuif de vismoten met olijfoliespray en kruid met peper en
gedroogd zeewier indien beschikbaar. Leg ze bovenop de
bereiding in de pot. Zet die onafgedekt 20 minuten in een
voorverwarmde oven op 185°C.
Bestuif de schijfjes venkel met olijfolie en grill ze aan
beide kanten krokant in een droge grillpan.
Op het bord. Een bodemlaag van gestoofde groenten
met daarop een stuk skrei en een paar stukken gegrilde
venkel. Werk af met gesneden lente-uitjes, verse dragon
en wat seldergroen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.