groene selder uien lente-uitjes kappertjes kerstomaatjes knoflook verse dragon gedroogde peterselie dille peper & zout citroen
ingrediënten - info skrei op vel gedroogd zeewier boter olijfolie zure room witte wijn visbouillon venkel prei wortelen

skrei in de oven

Kuis en snijd de prei, groene selder en wortelen in staafjes. Snijd uien in halvemaantjes. Pel een paar knoflookteentjes en plet ze. Snijd een venkel in dunne schijfjes. Stoof de uien met het knoflook in wat boter. Voeg dan de groentestaafjes toe en laat verder stoven onder deksel. Voeg daarna een paar eetlepels kappertjes, een glas witte wijn, evenveel visbouillon en ongeveer 25 cl zure room toe. Kruid met peper, zout, gedroogde peterselie, dille en gesnipperde dragon. Leg er een paar kerstomaatjes bij. Bestuif de vismoten met olijfoliespray en kruid met peper en gedroogd zeewier indien beschikbaar. Leg ze bovenop de bereiding in de pot. Zet die onafgedekt 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
Bestuif de schijfjes venkel met olijfolie en grill ze aan beide kanten krokant in een droge grillpan. Op het bord. Een bodemlaag van gestoofde groenten met daarop een stuk skrei en een paar stukken gegrilde venkel. Werk af met gesneden lente-uitjes, verse dragon en wat seldergroen.
skrei in de oven
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

skrei in de oven

Kuis en snijd de prei, groene selder en wortelen in staafjes. Snijd uien in halvemaantjes. Pel een paar knoflookteentjes en plet ze. Snijd een venkel in dunne schijfjes. Stoof de uien met het knoflook in wat boter. Voeg dan de groentestaafjes toe en laat verder stoven onder deksel. Voeg daarna een paar eetlepels kappertjes, een glas witte wijn, evenveel visbouillon en ongeveer 25 cl zure room toe. Kruid met peper, zout, gedroogde peterselie, dille en gesnipperde dragon. Leg er een paar kerstomaatjes bij. Bestuif de vismoten met olijfoliespray en kruid met peper en gedroogd zeewier indien beschikbaar. Leg ze bovenop de bereiding in de pot. Zet die onafgedekt 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
Bereiding
groene selder uien lente-uitjes kappertjes kerstomaatjes knoflook verse dragon gedroogde peterselie dille peper & zout citroen
ingrediënten - info skrei op vel gedroogd zeewier boter olijfolie zure room witte wijn visbouillon venkel prei wortelen
Bestuif de schijfjes venkel met olijfolie en grill ze aan beide kanten krokant in een droge grillpan. Op het bord. Een bodemlaag van gestoofde groenten met daarop een stuk skrei en een paar stukken gegrilde venkel. Werk af met gesneden lente-uitjes, verse dragon en wat seldergroen.
Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige