lamsschouder whisky-honingsaus
rozemarijn peper en zout olijfolie rode wijn lamsfond laurier bladpeterelie maïszetmeel
ingrediënten - info ontbeende lamsschouder knoflook rode uien wortelen tijm honing-whisky balsamico

lamsschouder uit de oven met whisky-honingsaus

Haal het lam vroeg genoeg uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Maak met een scherp mes inkervingen in het vlees. Pikeer met gepelde knoflookteentjes. Snijd een paar geschilde rode uien op halvemaantjes. Schil en laat de wortelen in de volle lengte. Pel een volledige bol knoflookteentjes en kneus ze. Giet flink wat olijfolie in een braadslee. Verdeel de uien, wortelen en knoflookteentjes over de bodem. Leg er takjes tijm en rozemarijn bij en een paar blaadjes laurier. Leg de lamsschouder er in het midden bovenop. Giet er wat olijfolie overheen. Zet de braadslee 15 minuten onafgedekt in een voorverwarmde oven op 220°C. Haal ze er dan voorzichtig uit met ovenwanten. Giet er ongeveer een kwart fles rode wijn bij en een gelijke hoeveelheid lamsfond. Draai het stuk vlees een keertje helemaal om en bestrooi de bovenkant met gedroogde tijm, rozemarijn, peper en zout. Dek de braadslee af met aluminiumfolie. Zet ze terug in de oven en verlaag de temperatuur naar 120°C. Laat 2 tot 3 uur staan, afhankelijk van het gewicht van de lamsschouder en controleer dan de garing. Als je het vlees vlotjes kan lostrekken met twee vorken, zit het goed. Haal het vlees uit de braadslee en dek het af. Laat het een tiental minuutjes nagaren.
Haal de groenten uit het braadvocht en zet ze warm weg. Zeef het braadvocht. Breng het in een pannetje aan de kook en voeg een glas rode balsamico en een glas whisky met honing toe. Laat inkoken. Bind de saus, bijvoorbeeld met maïszetmeel opgelost in wat rode wijn. Op het bord. Versnijd het vlees net voor het opdienen in dikke plakken. Serveer met wat van de worteltjes, ui en een gekookte aardappel. Werk af met een paar lepels van de saus en enkele plukjes bladpeterselie.
In dit recept werd een Jack Daniel’s gebruikt voor de saus, maar gelijksoortige producten zijn even goed.
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

lamsschouder

uit de oven met

whisky-honingsaus

Haal het lam vroeg genoeg uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Maak met een scherp mes inkervingen in het vlees. Pikeer met gepelde knoflookteentjes. Snijd een paar geschilde rode uien op halvemaantjes. Schil en laat de wortelen in de volle lengte. Pel een volledige bol knoflookteentjes en kneus ze. Giet flink wat olijfolie in een braadslee. Verdeel de uien, wortelen en knoflookteentjes over de bodem. Leg er takjes tijm en rozemarijn bij en een paar blaadjes laurier. Leg de lamsschouder er in het midden bovenop. Giet er wat olijfolie overheen. Zet de braadslee 15 minuten onafgedekt in een voorverwarmde oven op 220°C. Haal ze er dan voorzichtig uit met ovenwanten. Giet er ongeveer een kwart fles rode wijn bij en een gelijke hoeveelheid lamsfond. Draai het stuk vlees een keertje helemaal om en bestrooi de bovenkant met gedroogde tijm, rozemarijn, peper en zout. Dek de braadslee af met aluminiumfolie. Zet ze terug in de oven en verlaag de temperatuur naar 120°C. Laat 2 tot 3 uur staan, afhankelijk van het gewicht van de lamsschouder en controleer dan de garing. Als je het vlees vlotjes kan lostrekken met twee vorken, zit het goed. Haal het vlees uit de braadslee en dek het af. Laat het een tiental minuutjes nagaren.
Bereiding de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Haal de groenten uit het braadvocht en zet ze warm weg. Zeef het braadvocht. Breng het in een pannetje aan de kook en voeg een glas rode balsamico en een glas whisky met honing toe. Laat inkoken. Bind de saus, bijvoorbeeld met maïszetmeel opgelost in wat rode wijn. Op het bord. Versnijd het vlees net voor het opdienen in dikke plakken. Serveer met wat van de worteltjes, ui en een gekookte aardappel. Werk af met een paar lepels van de saus en enkele plukjes bladpeterselie.
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
In dit recept werd een Jack Daniel’s gebruikt voor de saus, maar gelijksoortige producten zijn even goed.
rozemarijn peper en zout olijfolie rode wijn lamsfond laurier bladpeterelie maïszetmeel
ingrediënten - info ontbeende lamsschouder knoflook rode uien wortelen tijm honing-whisky balsamico
Ingrediënten privacy beleid