everzwijnragout grand veneur
tomatenpuree peper & zout laurier kruidnagel jeneverbessen veenbessen bruine suiker room spekjes groene peperbolletjes
Maak ondertussen de veenbessencompote. Stoof de veenbessen met een scheutje water en een paar lepels bruine suiker tot een confituur. Zet even weg. Haal het vlees uit de kasserol voor de afwerking van de saus. Zeef de saus, meng met een busje room en een paar lepels veenbessencompote. Laat een paar minuutjes sudderen op zacht vuur. Bind de saus indien gewenst. Bak spekjes krokant. Doe ze samen met de rest van het vlees terug bij de saus. Frituur gehakte peterselie op 150°C. Op het bord: een paar stukken vlees en daarover de saus. Werk af met plukjes gefrituurde peterselie en zachte groene peperbolletjes. Dien op met aardappelpuree of aardappelkroketjes. Hier tevens begeleid van gebakken bospaddenstoelen en kastanjechampignons.
Snijd de everzwijnsteaks in niet te kleine stukken. Bestuif met bloem en bak het vlees aan alle kanten goudbruin in de boter op een hoog vuur. Bak in een pan gesneden preiwit, selder, ui, wortelen en knoflook. Doe deze bereiding samen met het vlees in een kasserol. Voeg rode wijn, wildfond en een blikje tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Doe er een tweetal laurierblaadjes, kruidnagel en jeneverbessen bij. Laat 40 minuten afgedekt stoven op een zacht vuur. Controleer of het vlees gaar is.

everzwijnragout grand veneur

everzwijnsteaks vloeiende bloem boter prei selder wortel knoflook rode wijn wildfond
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
everzwijnragout grand veneur

everzwijnragout

grand veneur

Maak ondertussen de veenbessencompote. Stoof de veenbessen met een scheutje water en een paar lepels bruine suiker tot een confituur. Zet even weg. Haal het vlees uit de kasserol voor de afwerking van de saus. Zeef de saus, meng met een busje room en een paar lepels veenbessencompote. Laat een paar minuutjes sudderen op zacht vuur. Bind de saus indien gewenst. Bak spekjes krokant. Doe ze samen met de rest van het vlees terug bij de saus. Frituur gehakte peterselie op 150°C. Op het bord: een paar stukken vlees en daarover de saus. Werk af met plukjes gefrituurde peterselie en zachte groene peperbolletjes. Dien op met aardappelpuree of aardappelkroketjes. Hier tevens begeleid van gebakken bospaddenstoelen en kastanjechampignons.
Snijd de everzwijnsteaks in niet te kleine stukken. Bestuif met bloem en bak het vlees aan alle kanten goudbruin in de boter op een hoog vuur. Bak in een pan gesneden preiwit, selder, ui, wortelen en knoflook. Doe deze bereiding samen met het vlees in een kasserol. Voeg rode wijn, wildfond en een blikje tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Doe er een tweetal laurierblaadjes, kruidnagel en jeneverbessen bij. Laat 40 minuten afgedekt stoven op een zacht vuur. Controleer of het vlees gaar is.
tomatenpuree peper & zout laurier kruidnagel jeneverbessen veenbessen bruine suiker room spekjes groene peperbolletjes
everzwijnsteaks vloeiende bloem boter prei selder wortel knoflook rode wijn wildfond
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept everzwijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 veenbessen - cranberries 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 bospaddenstoelen
bijpassende gerechten:
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
de              passie Creatief Koken kookvurige