olijfolie
cassonade
appel
kaneel
Griekse yoghurt
veenbessengelei
mosterd
honing
kaasplakjes
hamburgerbroodjes
ingrediënten - info
rendiergehakt
peper & zout
gedroogde tijm
marjolein
rode ui
boter
rodekool
rode balsamico
Montage: begin met de opgewarmde bodem van het
hamburgerbroodje ingestreken met een mengsel van
mosterd en honing. Bouw in opwaartse volgorde op met een
plakje geitenkaas of cheddar naar keuze, een schijfje
gemarineerde en gebakken rodekool, een schijfje
gekaramelliseerde appel, een gebakken rendierburger, een
ruime portie gekaramelliseerde ui en het opgewarmde ronde
deksel van het broodje. Fixeer met een barbecuespiesje.
Op het bord: de rendierburger met omkadering van een
gemengd slaatje naar keuze. Hier werd gekozen voor
ijsbergsla, schijfjes tomaat en gebakken aardappeltjes.
Serveer met mayonaise en een potje dressing.
Rendierburger: kruid het rendiergehakt met peper, zout,
gedroogde tijm en marjolein. Maak er hamburgertjes van met
dezelfde diameter van je broodjes. Bak de burgers aan beide
zijden tot er geen bloed meer uitvloeit als je erin prikt met een
priem.
Gekarameliseerde ui: snijd een rode ui op ringen en
karamelliseer die in een beetje boter.
Gebakken rodekool: snijd een rodekool verticaal in plakken.
Dat is nodig om te beletten dat de plakken uit elkaar vallen.
Marineer ze een uurtje in een marinade van rode balsamico,
olijfolie en cassonade suiker. Bak de schijven in een pan met
hete olijfolie. Neem een brede spatel om ze straks te
dresseren of ze breken.
Gekarameliseerde appelschijfes: snijd een ongeschilde
appel in schijven en bak ze in boter met kaneel en cassonade
suiker.
Dressing: Meng Griekse yoghurt met veenbessengelei en
serveer koud in een bakje.
rendierburger
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.