rendierburger
olijfolie
cassonade
appel
kaneel
Griekse yoghurt
veenbessengelei
mosterd
honing
kaasplakjes
hamburgerbroodjes
Montage: begin met de opgewarmde bodem
van het hamburgerbroodje ingestreken met een
mengsel van mosterd en honing. Bouw in
opwaartse volgorde op met een plakje
geitenkaas of cheddar naar keuze, een schijfje
gemarineerde en gebakken rodekool, een
schijfje gekaramelliseerde appel, een gebakken
rendierburger, een ruime portie
gekaramelliseerde ui en het opgewarmde
ronde deksel van het broodje. Fixeer met een
barbecuespiesje.
Op het bord: de rendierburger met omkadering
van een gemengd slaatje naar keuze. Hier
werd gekozen voor ijsbergsla, schijfjes tomaat
en gebakken aardappeltjes. Serveer met
mayonaise en een potje dressing.
Rendierburger: kruid het rendiergehakt met
peper, zout, gedroogde tijm en marjolein. Maak
er hamburgertjes van met dezelfde diameter
van je broodjes. Bak de burgers aan beide
zijden tot er geen bloed meer uitvloeit als je erin
prikt met een priem.
Gekarameliseerde ui: snijd een rode ui op
ringen en karamelliseer die in een beetje boter.
Gebakken rodekool: snijd een rodekool
verticaal in plakken. Dat is nodig om te beletten
dat de plakken uit elkaar vallen. Marineer ze
een uurtje in een marinade van rode balsamico,
olijfolie en cassonade suiker. Bak de schijven in
een pan met hete olijfolie. Neem een brede
spatel om ze straks te dresseren of ze breken.
Gekarameliseerde appelschijfes: snijd een
ongeschilde appel in schijven en bak ze in boter
met kaneel en cassonade suiker.
Dressing: Meng Griekse yoghurt met
veenbessengelei en serveer koud in een bakje.
rendiergehakt
peper & zout
gedroogde tijm
marjolein
rode ui
boter
rodekool
rode balsamico
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild: