tonijnsalade met daslook
bieslook sjalotjes piment d’Espelette daslook limoen mosterd peper en zout
ingrediënten - info verse tonijn* visfond mayonaise kappertjes hard gekookt ei
Pocheer twee tonijnmoten in visfond. Ze mogen nog een beetje rosé zijn binnenin. Laat ze uitgelekt volledig afkoelen en zet ze daarna afgedekt in de koelkast. Maak ondertussen de overige voorbereidingen: snipper een tweetal sjalotjes, maak 2 hardgekookte eieren, laat afkoelen en hak ze fijn. Snipper verse daslookblaadjes en een paar stengels bieslook. Meng een paar eetlepels mayonaise met een eetlepel mosterd. Kruid met piment d’Espelette en een draai uit de pepermolen.

tonijnsalade met daslook

Verkruimel de tonijn in de cutter. Meng nu de mosterd- mayonaise met gesnipperde sjalot, uitgelekte kappertjes, gehakt ei, verkruimelde tonijn, bieslook en daslook. Stuur de smaak bij met limoensap en een snuifje zout. Voeg desnoods nog een lepel mayonaise toe als het resultaat te ‘droog’ lijkt. Het resultaat moet een smeuïge massa zijn, die je best bewaart in een afgesloten bakje en gebruikt als broodbeleg.
Daslook is slechts een korte periode beschikbaar in maart en april. Het zit zelden in het commerciële aanbod van de voedingswinkels. Wie het in z’n moestuintje heeft staan, mag zich dus gelukkig prijzen, want de smaak van dit plantje is bijzonder verfijnd en past zowel in koude bereidingen zoals deze tonijnsalade, als in warme sausen of gerechten. Zin in méér inspiratie? Bekijk dit recept met zeewolf en asperges.
(*): kies uitsluitend voor tonijn met het keurmerk van duurzame visvangst.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

tonijnsalade

met daslook

Pocheer twee tonijnmoten in visfond. Ze mogen nog een beetje rosé zijn binnenin. Laat ze uitgelekt volledig afkoelen en zet ze daarna afgedekt in de koelkast. Maak ondertussen de overige voorbereidingen: snipper een tweetal sjalotjes, maak 2 hardgekookte eieren, laat afkoelen en hak ze fijn. Snipper verse daslookblaadjes en een paar stengels bieslook. Meng een paar eetlepels mayonaise met een eetlepel mosterd. Kruid met piment d’Espelette en een draai uit de pepermolen.
Verkruimel de tonijn in de cutter. Meng nu de mosterd-mayonaise met gesnipperde sjalot, uitgelekte kappertjes, gehakt ei, verkruimelde tonijn, bieslook en daslook. Stuur de smaak bij met limoensap en een snuifje zout. Voeg desnoods nog een lepel mayonaise toe als het resultaat te ‘droog’ lijkt. Het resultaat moet een smeuïge massa zijn, die je best bewaart in een afgesloten bakje en gebruikt als broodbeleg.
Daslook is slechts een korte periode beschikbaar in maart en april. Het zit zelden in het commerciële aanbod van de voedingswinkels. Wie het in z’n moestuintje heeft staan, mag zich dus gelukkig prijzen, want de smaak van dit plantje is bijzonder verfijnd en past zowel in koude bereidingen zoals deze tonijnsalade, als in warme sausen of gerechten. Zin in méér inspiratie? Bekijk dit recept met zeewolf en asperges.
Bereiding Ingrediënten
bieslook sjalotjes piment d’Espelette daslook limoen mosterd peper en zout
ingrediënten - info verse tonijn* visfond mayonaise kappertjes hard gekookt ei
(*): kies uitsluitend voor tonijn met het keurmerk van duurzame visvangst.
de              passie Creatief Koken kookvurige