pieterman koolstoemp kerstomaatjes
zure room witte wijn spinazie kerstomaatjes olijfolie peterselie bosuitjes grof zout vloeiende bloem
ingrediënten - info pieterman witte kool boter ui prei selder peper & zout nootmuskaat
De stoemp: kuis en snijd de witte kool fijn. Stoom de kool een tiental minuutjes. Stoof de kool verder tot gaar in een diepe kookpot met een klont boter, samen met gesneden ui, prei en selder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bewerk met de aardappelstamper tot stoemp. Meng met zure room en een scheut witte wijn. Bak de rauwe, gewassen spinazie in boter en giet het vocht af. Meng met de stoemp.

pieterman met koolstoemp en kerstomaatjes

Tomaatjes: pof de tomaatjes in een hete pan besproeid met olijfolie. Leg een beetje gehakte peterselie bij de tomaatjes. Werk af met gesnipperde bosuitjes en grof zeezout. Saus: maak een roux van vloeiende bloem en boter. Leng aan tot bechamel met visbouillon en wijn. Meng met een paar eetlepels zure room. Pieterman: bestuif de gekuiste vis met vloeiende bloem en bak in een tiental minuutjes gaar in een hete pan met boter. Kruid met een viskruidenmix of peper en zout.
De pieterman leeft aan onze kustlijn. Het beestje verstopt zich in het zand aan het strand. Wie er per ongeluk met blote voeten op trapt, zal het geweten hebben. De steek is bijzonder pijnlijk. Op tafel is het visje een ware delicatesse. Met z’n vaste vlees laat het zich gemakkelijk bakken in de pan.
Op het bord: verdeel de gegrilde groenten over de borden. Schik er de visspiesjes en rösti bij en werk af met takjes verse koriander en eventueel een schijfje citroen of limoen.
de              passie Creatief Koken kookvurige

pieterman

met koolstoemp

en kerstomaatjes

De stoemp: kuis en snijd de witte kool fijn. Stoom de kool een tiental minuutjes. Stoof de kool verder tot gaar in een diepe kookpot met een klont boter, samen met gesneden ui, prei en selder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bewerk met de aardappelstamper tot stoemp. Meng met zure room en een scheut witte wijn. Bak de rauwe, gewassen spinazie in boter en giet het vocht af. Meng met de stoemp.
Tomaatjes: pof de tomaatjes in een hete pan besproeid met olijfolie. Leg een beetje gehakte peterselie bij de tomaatjes. Werk af met gesnipperde bosuitjes en grof zeezout. Saus: maak een roux van vloeiende bloem en boter. Leng aan tot bechamel met visbouillon en wijn. Meng met een paar eetlepels zure room. Pieterman: bestuif de gekuiste vis met vloeiende bloem en bak in een tiental minuutjes gaar in een hete pan met boter. Kruid met een viskruidenmix of peper en zout.
De pieterman leeft aan onze kustlijn. Het beestje verstopt zich in het zand aan het strand. Wie er per ongeluk met blote voeten op trapt, zal het geweten hebben. De steek is bijzonder pijnlijk. Op tafel is het visje een ware delicatesse. Met z’n vaste vlees laat het zich gemakkelijk bakken in de pan.
Bereiding Ingrediënten
zure room witte wijn spinazie kerstomaatjes olijfolie peterselie bosuitjes grof zout vloeiende bloem
ingrediënten - info pieterman witte kool boter ui prei selder peper & zout nootmuskaat
Op het bord: verdeel de gegrilde groenten over de borden. Schik er de visspiesjes en rösti bij en werk af met takjes verse koriander en eventueel een schijfje citroen of limoen.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige