zalmpannetje met courgette 3 zalmpannetje met courgette 2 zalmpannetje met courgette
spinazie eieren ricotta nootmuskaat peper & zout gerookte zalm verse zalm gruyère parmezaan
Snipper de ui en stoof die glazig in boter met geperst knoflook. Doe er grof gesneden courgette en venkel bij en roer om. Giet er een glas half om half visbouillon met witte wijn bij. Laat sudderen en uitdampen. Het vocht moet bijna volledig verdwenen zijn.

zalmpannetje met courgette

Roerbak de spinazie in een lepeltje boter en giet het vocht af. Klop een ei los met ricotta. Meng met de uitgelekte spinazie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snijd gerookte zalm in reepjes en verse zalm in centimeterdikke stukken. Vul de vispannetjes respectievelijk met een laag courgette met venkel, daarop een laag zalm en gerookte zalm. Daarop de spinazie met ricotta en bedek met een laagje gruyère gemengd met Parmezaan. Zet 25 minuten in een oven op 185°C en de laatste minuutjes onder de grill tot de kaas kleurt.
ui boter knoflook courgette venkel visbouillon witte wijn
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

zalmpannetje

met venkel

en courgette

Snipper de ui en stoof die glazig in boter met geperst knoflook. Doe er grof gesneden courgette en venkel bij en roer om. Giet er een glas half om half visbouillon met witte wijn bij. Laat sudderen en uitdampen. Het vocht moet bijna volledig verdwenen zijn.
Roerbak de spinazie in een lepeltje boter en giet het vocht af. Klop een ei los met ricotta. Meng met de uitgelekte spinazie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snijd gerookte zalm in reepjes en verse zalm in centimeterdikke stukken. Vul de vispannetjes respectievelijk met een laag courgette met venkel, daarop een laag zalm en gerookte zalm. Daarop de spinazie met ricotta en bedek met een laagje gruyère gemengd met Parmezaan. Zet 25 minuten in een oven op 185°C en de laatste minuutjes onder de grill tot de kaas kleurt.
spinazie eieren ricotta nootmuskaat peper & zout gerookte zalm verse zalm gruyère parmezaan
ui boter knoflook courgette venkel visbouillon witte wijn
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 spinazie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wilde zalm