zeebaars in een zoutkorst
zeebaars, volledig zonder ingewanden verse peterselie venkel bieslook basilicum peper uit de molen knoflookpoeder gedroogde peterselie
Was de vis grondig, dep droog. Kruid de buikholte met peper, zout, gedroogde peterselie en knoflookpoeder. Vul met in de lengte gesneden venkel, verse peterseliestengels, bieslook en takjes basilicum. Meng de licht schuimig opgeklopte eiwitten met het zout en een scheut water, zodat een kneedbaar deeg ontstaat. Leg de helft van het zoutdeeg in een diepe ovenschotel, daarop de vis en dek af met de rest van het zoutdeeg. Druk aan en strijk het oppervlak glad. Gaar de vis 30 minuten op 200°C op warme lucht en dan nog 10 minuten onder de grill. Maak ondertussen de groenten klaar. Kuis en snijd de puntpaprika’s, wortelen, aubergines en courgettes in 5 cm lange stukken. Besproei ze met olijfolie en gaar ze 30 minuten op 180°C in de airfryer.

zeebaars in een zoutkorst

Maak een sausje van een blik tomatenpulp, de rest van de venkel in fijne stukjes gesneden en een flinke scheut balsamico. Laat tien minuutjes sudderen op zacht vuur. Zet er dan de staafmixer in en voeg gehakte basilicum en peterselie toe. Voor het opdienen: breek de zoutkorst met een vleeshamer en verwijder die. Haal de vissen uit de schotel en leg ze op een dienbord. Haal het vel van de vissen en fileer. Dien op met de geroosterde groenten en een tomatensaus.
2 kg grof zeezout 6 eiwitten wortelen puntpaprika’s aubergines courgettes olijfolie tomatenpulp balsamico
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

zeebaars

in een zoutkorst

Was de vis grondig, dep droog. Kruid de buikholte met peper, zout, gedroogde peterselie en knoflookpoeder. Vul met in de lengte gesneden venkel, verse peterseliestengels, bieslook en takjes basilicum. Meng de licht schuimig opgeklopte eiwitten met het zout en een scheut water, zodat een kneedbaar deeg ontstaat. Leg de helft van het zoutdeeg in een diepe ovenschotel, daarop de vis en dek af met de rest van het zoutdeeg. Druk aan en strijk het oppervlak glad. Gaar de vis 30 minuten op 200°C op warme lucht en dan nog 10 minuten onder de grill. Maak ondertussen de groenten klaar. Kuis en snijd de puntpaprika’s, wortelen, aubergines en courgettes in 5 cm lange stukken. Besproei ze met olijfolie en gaar ze 30 minuten op 180°C in de airfryer.
zeebaars, volledig zonder ingewanden verse peterselie venkel bieslook basilicum peper uit de molen knoflookpoeder gedroogde peterselie
Maak een sausje van een blik tomatenpulp, de rest van de venkel in fijne stukjes gesneden en een flinke scheut balsamico. Laat tien minuutjes sudderen op zacht vuur. Zet er dan de staafmixer in en voeg gehakte basilicum en peterselie toe. Voor het opdienen: breek de zoutkorst met een vleeshamer en verwijder die. Haal de vissen uit de schotel en leg ze op een dienbord. Haal het vel van de vissen en fileer. Dien op met de geroosterde groenten en een tomatensaus.
2 kg grof zeezout 6 eiwitten wortelen puntpaprika’s aubergines courgettes olijfolie tomatenpulp balsamico
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zeebaars aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 venkel
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met zeebaars:
de              passie Creatief Koken kookvurige