zeebaars
in een zoutkorst
Was de vis grondig, dep droog. Kruid de
buikholte met peper, zout, gedroogde
peterselie en knoflookpoeder. Vul met in de
lengte gesneden venkel, verse
peterseliestengels, bieslook en takjes
basilicum.
Meng de licht schuimig opgeklopte eiwitten
met het zout en een scheut water, zodat een
kneedbaar deeg ontstaat.
Leg de helft van het zoutdeeg in een diepe
ovenschotel, daarop de vis en dek af met de
rest van het zoutdeeg. Druk aan en strijk het
oppervlak glad.
Gaar de vis 30 minuten op 200°C op warme
lucht en dan nog 10 minuten onder de grill.
Maak ondertussen de groenten klaar. Kuis en
snijd de puntpaprika’s, wortelen, aubergines
en courgettes in 5 cm lange stukken. Besproei
ze met olijfolie en gaar ze 30 minuten op
180°C in de airfryer.
zeebaars, volledig
zonder ingewanden
verse peterselie
venkel
bieslook
basilicum
peper uit de molen
knoflookpoeder
gedroogde
peterselie
Maak een sausje van een blik tomatenpulp, de
rest van de venkel in fijne stukjes gesneden en
een flinke scheut balsamico. Laat tien
minuutjes sudderen op zacht vuur. Zet er dan
de staafmixer in en voeg gehakte basilicum en
peterselie toe.
Voor het opdienen: breek de zoutkorst met
een vleeshamer en verwijder die. Haal de
vissen uit de schotel en leg ze op een dienbord.
Haal het vel van de vissen en fileer. Dien op
met de geroosterde groenten en een
tomatensaus.
2 kg grof zeezout
6 eiwitten
wortelen
puntpaprika’s
aubergines
courgettes
olijfolie
tomatenpulp
balsamico
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met zeebaars: