zeebaars met
courgette-
auberginesaus
room
mosterd
tomatenpuree
kurkuma
kappertjes
ui
knoflook
gedroogde tomaatjes
basilicum of
peterselie
De saus. Schil een paar courgettes en in
gewicht ongeveer evenveel aubergines. Snijd
deze groenten op schijven. Maak een kruidige
visbouillon. Kook de groenten gaar in een
tiental minuutjes. Schep ze uit de kookpot in
een ander recipiënt.
Giet er een pollepel van de bouillon bij, een
paar ansjovisfilets en pureer. Breng op smaak
met peper, zout, uienpoeder en
knoflookpoeder. Meng met een paar eetlepels
culinaire room, een flinke schep mosterd en
een beetje tomatenconcentraat. Accentueer de
kleur met een eetlepel kurkuma.
Werk de saus af, die nu dik, smeuïg en
fluweelzacht is. Schep er een paar eetlepels
uitgelekte kappertjes bij.
De vis. Maak eerst de vulling. Snijd een ui en
een paar teentjes knoflook fijn. Stoof die glazig
in wat boter. Was de buikholte grondig en leg
de vis op twee lagen alufolie. Bestuif dat eerst
met olijfoliespray. Kruid de buikholte met peper,
gedroogde salie en oregano. Schep er de
vulling in. Plooi het aluminiumfolie dicht en druk
stevig aan.
Zet de vis 40 minuutjes in een voorverwarmde
oven op 185°C of zoals hier gebeurd is, op een
skottel onder deksel. In dat geval moet je de
papillot na 20 minuten omkeren en nog eens zo
lang laten garen.
Op het bord. Fileer de vis, om het je
tafelgenoten makkelijker te maken. Schep een
pollepel saus op het bord met daarnaast een
stuk vis. Werk af met wat kappertjes, gesneden
gedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes of
peterselie.
Deze vissaus op basis van groenten bevat
geen zetmeelhoudende bindmiddelen. Je
kan ze bovendien zo dik of vloeibaar maken
als je zelf wil.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met zeebaars:
zeebaars
courgette
aubergine
visbouillon
peper en zout
uienpoeder
knoflookpoeder
ansjovisfilets