zeebaars met courgette-auberginesaus
room mosterd tomatenpuree kurkuma kappertjes ui knoflook gedroogde tomaatjes basilicum of peterselie

zeebaars met courgette-auberginesaus

De saus. Schil een paar courgettes en in gewicht ongeveer evenveel aubergines. Snijd deze groenten op schijven. Maak een kruidige visbouillon. Kook de groenten gaar in een tiental minuutjes. Schep ze uit de kookpot in een ander recipiënt. Giet er een pollepel van de bouillon bij, een paar ansjovisfilets en pureer. Breng op smaak met peper, zout, uienpoeder en knoflookpoeder. Meng met een paar eetlepels culinaire room, een flinke schep mosterd en een beetje tomatenconcentraat. Accentueer de kleur met een eetlepel kurkuma. Werk de saus af, die nu dik, smeuïg en fluweelzacht is. Schep er een paar eetlepels uitgelekte kappertjes bij. De vis. Maak eerst de vulling. Snijd een ui en een paar teentjes knoflook fijn. Stoof die glazig in wat boter. Was de buikholte grondig en leg de vis op twee lagen alufolie. Bestuif dat eerst met olijfoliespray. Kruid de buikholte met peper, gedroogde salie en oregano. Schep er de vulling in. Plooi het aluminiumfolie dicht en druk stevig aan.
Zet de vis 40 minuutjes in een voorverwarmde oven op 185°C of zoals hier gebeurd is, op een skottel onder deksel. In dat geval moet je de papillot na 20 minuten omkeren en nog eens zo lang laten garen. Op het bord. Fileer de vis, om het je tafelgenoten makkelijker te maken. Schep een pollepel saus op het bord met daarnaast een stuk vis. Werk af met wat kappertjes, gesneden gedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes of peterselie.
Deze vissaus op basis van groenten bevat geen zetmeelhoudende bindmiddelen. Je kan ze bovendien zo dik of vloeibaar maken als je zelf wil.
zeebaars met courgette-auberginesaus
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
zeebaars courgette aubergine visbouillon peper en zout uienpoeder knoflookpoeder ansjovisfilets

zeebaars met

courgette-

auberginesaus

room mosterd tomatenpuree kurkuma kappertjes ui knoflook gedroogde tomaatjes basilicum of peterselie
De saus. Schil een paar courgettes en in gewicht ongeveer evenveel aubergines. Snijd deze groenten op schijven. Maak een kruidige visbouillon. Kook de groenten gaar in een tiental minuutjes. Schep ze uit de kookpot in een ander recipiënt. Giet er een pollepel van de bouillon bij, een paar ansjovisfilets en pureer. Breng op smaak met peper, zout, uienpoeder en knoflookpoeder. Meng met een paar eetlepels culinaire room, een flinke schep mosterd en een beetje tomatenconcentraat. Accentueer de kleur met een eetlepel kurkuma. Werk de saus af, die nu dik, smeuïg en fluweelzacht is. Schep er een paar eetlepels uitgelekte kappertjes bij. De vis. Maak eerst de vulling. Snijd een ui en een paar teentjes knoflook fijn. Stoof die glazig in wat boter. Was de buikholte grondig en leg de vis op twee lagen alufolie. Bestuif dat eerst met olijfoliespray. Kruid de buikholte met peper, gedroogde salie en oregano. Schep er de vulling in. Plooi het aluminiumfolie dicht en druk stevig aan.
Zet de vis 40 minuutjes in een voorverwarmde oven op 185°C of zoals hier gebeurd is, op een skottel onder deksel. In dat geval moet je de papillot na 20 minuten omkeren en nog eens zo lang laten garen. Op het bord. Fileer de vis, om het je tafelgenoten makkelijker te maken. Schep een pollepel saus op het bord met daarnaast een stuk vis. Werk af met wat kappertjes, gesneden gedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes of peterselie.
Deze vissaus op basis van groenten bevat geen zetmeelhoudende bindmiddelen. Je kan ze bovendien zo dik of vloeibaar maken als je zelf wil.
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 courgettes  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 basilicum 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zeebaars
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met zeebaars:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
zeebaars courgette aubergine visbouillon peper en zout uienpoeder knoflookpoeder ansjovisfilets