brandade van kabeljauw en bloemkool
Dit gerechtje is een brandade van kabeljauw met bloemkool en lamsoor. Brandade de morue is een typisch Frans gerecht, gemaakt met stokvis, véél olijfolie en knoflook. Hier een variant met gewone kabeljauw en een beetje a-typisch: bloemkool.
Stoom de bloemkoolroosjes gaar. Pocheer de kabeljauw in visfond en doe alles in een kookpot met een paar scheutjes olijfolie, room en pocheervocht. Kruid met peper en zout. Doe er een paar teentjes geplet knoflook bij. Zet er de staafmixer in en maak er een gladde puree van.
eieren kabeljauw bloemkool lamsoor visfond olijfolie room peper & zout

brandade van kabeljauw en bloemkool

Bak het lamsoor in wat olijfolie of boter en pocheer eitjes. Als je tijd hebt, pel je je garnaaltjes best zelf. Op foto is dit gerechtje afgewerkt met wat gedroogd zeewier. Niet zo ingewikkeld als recept, een uurtje keukentijd, maar het heeft potentieel voor een verrassingseffect bij nietsvermoedende tafelgenoten…
knoflook lamsoor boter grijze garnaaltjes gedroogd zeewier (optioneel)
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

brandade

van kabeljauw

en bloemkool

Dit gerechtje is een brandade van kabeljauw met bloemkool en lamsoor. Brandade de morue is een typisch Frans gerecht, gemaakt met stokvis, véél olijfolie en knoflook. Hier een variant met gewone kabeljauw en een beetje a-typisch: bloemkool.
Stoom de bloemkoolroosjes gaar. Pocheer de kabeljauw in visfond en doe alles in een kookpot met een paar scheutjes olijfolie, room en pocheervocht. Kruid met peper en zout. Doe er een paar teentjes geplet knoflook bij. Zet er de staafmixer in en maak er een gladde puree van.
eieren kabeljauw bloemkool lamsoor visfond olijfolie room peper & zout
Bak het lamsoor in wat olijfolie of boter en pocheer eitjes. Als je tijd hebt, pel je je garnaaltjes best zelf. Op foto is dit gerechtje afgewerkt met wat gedroogd zeewier. Niet zo ingewikkeld als recept, een uurtje keukentijd, maar het heeft potentieel voor een verrassingseffect bij nietsvermoedende tafelgenoten…
knoflook lamsoor boter grijze garnaaltjes gedroogd zeewier (optioneel)
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 kabeljauw 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsoor bloemkool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige