Dit gerechtje is een brandade van kabeljauw met bloemkool en lamsoor. Brandade de morue is een typisch Frans gerecht, gemaakt met stokvis, véél olijfolie en knoflook. Hier een variant met gewone kabeljauw en een beetje a-typisch: bloemkool.
Stoom de bloemkoolroosjes gaar. Pocheer de kabeljauw in visfond en doe alles in een kookpot met een paar scheutjes olijfolie, room en pocheervocht. Kruid met peper en zout. Doe er een paar teentjes geplet knoflook bij. Zet er de staafmixer in en maak er een gladde puree van.
Bak het lamsoor in wat olijfolie of boter en pocheer eitjes. Als je tijd hebt, pel je je garnaaltjes best zelf. Op foto is dit gerechtje afgewerkt met wat gedroogd zeewier. Niet zo ingewikkeld als recept, een uurtje keukentijd, maar het heeft potentieel voor een verrassingseffect bij nietsvermoedende tafelgenoten…
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Dit gerechtje is een brandade van kabeljauw met bloemkool en lamsoor. Brandade de morue is een typisch Frans gerecht, gemaakt met stokvis, véél olijfolie en knoflook. Hier een variant met gewone kabeljauw en een beetje a-typisch: bloemkool.
Stoom de bloemkoolroosjes gaar. Pocheer de kabeljauw in visfond en doe alles in een kookpot met een paar scheutjes olijfolie, room en pocheervocht. Kruid met peper en zout. Doe er een paar teentjes geplet knoflook bij. Zet er de staafmixer in en maak er een gladde puree van.
Bak het lamsoor in wat olijfolie of boter en pocheer eitjes. Als je tijd hebt, pel je je garnaaltjes best zelf. Op foto is dit gerechtje afgewerkt met wat gedroogd zeewier. Niet zo ingewikkeld als recept, een uurtje keukentijd, maar het heeft potentieel voor een verrassingseffect bij nietsvermoedende tafelgenoten…
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!