Dit gerechtje is een brandade van kabeljauw met
bloemkool en lamsoor. Brandade de morue is een typisch
Frans gerecht, gemaakt met stokvis, véél olijfolie en
knoflook. Hier een variant met gewone kabeljauw en een
beetje a-typisch: bloemkool.
Stoom de bloemkoolroosjes gaar. Pocheer de kabeljauw in
visfond en doe alles in een kookpot met een paar scheutjes
olijfolie, room en pocheervocht. Kruid met peper en zout.
Doe er een paar teentjes geplet knoflook bij. Zet er de
staafmixer in en maak er een gladde puree van.
eieren
kabeljauw
bloemkool
lamsoor
visfond
olijfolie
room
peper & zout
ingrediënten - info
knoflook
lamsoor
boter
grijze garnaaltjes
gedroogd zeewier
(optioneel)
brandade van kabeljauw en bloemkool
Bak het lamsoor in wat olijfolie of boter en pocheer eitjes. Als
je tijd hebt, pel je je garnaaltjes best zelf.
Op foto is dit gerechtje afgewerkt met wat gedroogd zeewier.
Niet zo ingewikkeld als recept, een uurtje keukentijd, maar het
heeft potentieel voor een verrassingseffect bij
nietsvermoedende tafelgenoten…
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.