zeebaars gerookt op de barbecue
bieslook salie zeebaars prei venkel peper & zout olijfolie
De vulling van de vissen: zo ongeveer alles wat je in je kruidentuintje hebt behalve onkruid. Hier: platte peterselie, tijm, rozemarijn, dille, oregano, dragon, bieslook en salie. Maak er een bundeltje van met keukengaren.

zeebaars gerookt op de barbecue

Verhoog daarna de temperatuur naar 200°C of alleszins binnen de rookzone op je thermometer. Laat in deze stand een half uurtje roken. Open dan alle ventielen en geef een ‘boost’ met hoge temperatuur gedurende een tiental minuutjes, maar wel steeds met gesloten deksel. Voilà, meer is het niet. Dien op met een aardappelgerechtje naar keuze of gewoon zo. Hier werd een dragon-sjalotsausje aangeboden, maar ook hier hangt alles af van jouw voorkeur.
Kruid de vissen binnenin met peper en zout en prop er het kruidenbundeltje in.
Bestuif de vissen met olijfoliespray en zet ze klem in een barbecue-visrooster. Snijd prei overlangs in twee en een venkel op schijven. Kruid met peper en zout en bestuif met olijfolie. Leg de groenten op een aluminium barbecue-rooster. Week houtsnippers een uurtje in koud water. Start de barbecue op en leg de geweekte houtsnippers op en rond de briketten. Leg een ‘dispenser’ of metalen schijf over de kolen en zet daarop een bakje water. Daarop het grillrooster met de vis en de groenten. Sluit het deksel en houd de temperatuur zeer laag, op ongeveer 125°C. Laat 10 minuten roken.
Wat je nodig hebt is een barbecue die kan gesloten worden met een deksel. En liefst met een tempertuurmeter.
platte peterselie tijm rozemarijn dille oregano dragon
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

zeebaars gerookt

op de barbecue

De vulling van de vissen: zo ongeveer alles wat je in je kruidentuintje hebt behalve onkruid. Hier: platte peterselie, tijm, rozemarijn, dille, oregano, dragon, bieslook en salie. Maak er een bundeltje van met keukengaren.
Verhoog daarna de temperatuur naar 200°C of alleszins binnen de rookzone op je thermometer. Laat in deze stand een half uurtje roken. Open dan alle ventielen en geef een ‘boost’ met hoge temperatuur gedurende een tiental minuutjes, maar wel steeds met gesloten deksel. Voilà, meer is het niet. Dien op met een aardappelgerechtje naar keuze of gewoon zo. Hier werd een dragon-sjalotsausje aangeboden, maar ook hier hangt alles af van jouw voorkeur.
Kruid de vissen binnenin met peper en zout en prop er het kruidenbundeltje in.
Bestuif de vissen met olijfoliespray en zet ze klem in een barbecue-visrooster. Snijd prei overlangs in twee en een venkel op schijven. Kruid met peper en zout en bestuif met olijfolie. Leg de groenten op een aluminium barbecue-rooster. Week houtsnippers een uurtje in koud water. Start de barbecue op en leg de geweekte houtsnippers op en rond de briketten. Leg een ‘dispenser’ of metalen schijf over de kolen en zet daarop een bakje water. Daarop het grillrooster met de vis en de groenten. Sluit het deksel en houd de temperatuur zeer laag, op ongeveer 125°C. Laat 10 minuten roken.
bieslook salie zeebaars prei venkel peper & zout olijfolie
platte peterselie tijm rozemarijn dille oregano dragon
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zeebaars
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht:
de              passie Creatief Koken kookvurige