zeebaars gerookt
op de barbecue
De vulling van de vissen: zo ongeveer alles wat
je in je kruidentuintje hebt behalve onkruid.
Hier: platte peterselie, tijm, rozemarijn, dille,
oregano, dragon, bieslook en salie. Maak er
een bundeltje van met keukengaren.
Verhoog daarna de temperatuur naar 200°C of
alleszins binnen de rookzone op je
thermometer. Laat in deze stand een half uurtje
roken. Open dan alle ventielen en geef een
‘boost’ met hoge temperatuur gedurende een
tiental minuutjes, maar wel steeds met gesloten
deksel.
Voilà, meer is het niet. Dien op met een
aardappelgerechtje naar keuze of gewoon zo.
Hier werd een dragon-sjalotsausje
aangeboden, maar ook hier hangt alles af van
jouw voorkeur.
Kruid de vissen binnenin met peper en zout en
prop er het kruidenbundeltje in.
Bestuif de vissen met olijfoliespray en zet ze
klem in een barbecue-visrooster.
Snijd prei overlangs in twee en een venkel op
schijven. Kruid met peper en zout en bestuif
met olijfolie. Leg de groenten op een
aluminium barbecue-rooster.
Week houtsnippers een uurtje in koud water.
Start de barbecue op en leg de geweekte
houtsnippers op en rond de briketten. Leg een
‘dispenser’ of metalen schijf over de kolen en
zet daarop een bakje water. Daarop het
grillrooster met de vis en de groenten. Sluit het
deksel en houd de temperatuur zeer laag, op
ongeveer 125°C. Laat 10 minuten roken.
bieslook
salie
zeebaars
prei
venkel
peper & zout
olijfolie
platte peterselie
tijm
rozemarijn
dille
oregano
dragon
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht: